Drie Turkse soldaten omgekomen

kurdistanIn Colemerg, in het noorden van Koerdistan (Turkije), zijn vandaag drie Turkse soldaten omgekomen door een mijnontploffing dichtbij de Irak-Turkije grens. Twee anderen raakten gewond.

Turkse autoriteiten geven de schuld aan de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK), al heeft vooralsnog niemand de aanslag opgeëist. De soldaten waren op een missie dichtbij de grens met Irak in de Koerdische provincie Colemerg (Hakkarî).

Gisteravond laat werd er volgens de Turkse autoriteiten een mijn van afstand tot ontploffing gebracht op het moment dat een groep soldaten die op patrouille waren er voorbij liepen. De omgekomen soldaten zijn afkomstig uit de steden, Kayseri, Kirikkale en uit Mezra (Elazig) in het noorden van Koerdistan (Turkije).

Na het aflopen van de winter begint het Turkse leger gewoonlijk met haar lente-offensief tegen de strijders van de PKK. Een van de belangrijkste PKK-leiders Murat Karayilan had onlangs gezegd dat de PKK in de lente waarschijnlijk haar staakt-het-vuren zal intrekken, omdat “de operaties van het Turkse leger en de onderdrukking van de Koerdische politici blijven doorgaan”.

Bron: Rudaw.NL

Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Doden bij gevechten Turkse leger en PKK-rebellen
Lees ook:27 arrestaties na aanslag Istanbul
Lees ook:Doden bij aanslag Istanbul
Lees ook:Onschuldigen komen om het leven bij luchtaanval

39 Reacties // Reageer

39 thoughts on “Drie Turkse soldaten omgekomen

  1. ...

    Onafhankelijkheid voor de 35 miljoen Turken in Iran

    Iran is a multi-etnisch land, Perzen, (Azeri-Turken, Qashqai-Turken, Turkmens),koerden, Loren, Ahwazi-Arabieren, , Baluchies, Talysh e.a. De Turks-sprekende Azeri’s in Iran worden gediscrimineerd door het Iraanse regime. Dit probleem wordt verder exxareggated door het feit dat de Azeri zelf een verdeeld volk, gescheiden door de grenzen van Iran en de Azerbeidzjaanse republiek. Deze twee omstandigheden zijn gecombineerd vormen een Azerbeidjaanse dilemma.

    De geschiedenis van het probleem

    In de vroege negentiende eeuw de Russische Rijk bezet de Khanates (Han”"lar) van Noord-Azerbeidzjan Republiek, die de jure een deel van Qajar (Turks-Dynasty) in Iran, maar de facto onafhankelijk waren.
    Ondanks de nauwe betrekkingen tussen Noord-en Zuid-Azerbeidzjan tot de jaren 1930, zijn deze twee delen van Azerbeidzjan hebben historisch ontwikkeld in aparte manieren: de divisie zich op een moment dat de nationale zelf-bewustzijn onder de 35 miljoen Azeri-Turken in Iran was niet sterk genoeg. Het speelde een essentiele rol in het creeren van onderscheid tussen Zuid en Noord-Azerbeidzjan.

    De integratie van Noord-Azerbeidzjan in het Russische Rijk, en dus ook de culturele verschillen tussen Russen en Azeri-speelde een belangrijke rol in het ontstaan van zelfregulering bewustzijn van Azeri-Turken. Deze verschillen zijn uitgedrukt in taal, godsdienst, mentaliteit, gewoonten en historische wortels . Aan de andere kant, in Noord-Azerbeidzjan werden omgezet in een Russische kolonie in termen van strakke controle over de fiscale systemen en van de exploitatie van olie en andere natuurlijke hulpbronnen. Omwille van de vrees van religieuze en etnische verwantschap met de Ottomaanse- Turken, Rusland gevestigde bijzondere regel over Noord-Azerbeidzjan, waaronder onderdrukking van elk teken van de nationale bewegingen. Ondanks deze repressie, de nationale beweging in Noord-Azerbeidzjan begon vroeger dan in Zuid-Azerbeidzjan (bezet land door Iran.

    De nationale beweging in Noord-Azerbeidzjan ging via drie evolutionaire fases:
    1.Demand voor culturele autonomie (1905-1917).
    2.Demand voor nationale-territoriale autonomie (1917-1918).
    3.Struggle voor de nationale onafhankelijkheid (sinds 1918).

    Bijgevolg is de oprichting van de onafhankelijke Azerbeidzjan Democratische Republiek in 1918, in Noord-Azerbeidzjan formeel gesymboliseerd het bestaan van Azeri als een aparte natie. Gedurende deze periode in Zuid-Azerbeidzjan verschillende factoren gecombineerd om ervoor te zorgen dat een ander verloop van de gebeurtenissen zou tot uiting komen. Het historische verleden, religieuze eenheid in termen van Shiism, culturele nabijheid, de historische tradities van de Perzische taal en literatuur, en andere factoren tussen Azeri-Tuken en Perzen vertraagde de ontwikkeling van de Azerbeidzjaanse nationale beweging in Iran. Tegelijkertijd is de permanente dreiging uit Rusland (Tsarist en de Sovjet-Unie) was een belangrijke factor die van invloed Azeri opzij zetten voor hun nationale aspiraties. Om deze reden, dat de Russische agressie tegen Iran aan het eind van de 19de en begin 20ste eeuw groeide in de intensiteit ervan, de belangrijkste theoretici van Pan-Iranism leek te zijn van de Perzische evenals van Azerbeidzjaans-Turkse afkomst, Kasravi zoals, Kazemzade en Rezazade.

    Het is belangrijk te benadrukken dat voor een lange tijd in de Qajar en Pahlavi monarchieën in Iran, en zelfs in de huidige islamitische regime, er waren en zijn nog steeds veel etnische Azeri, die uitgevoerd aanzienlijk gewicht met de Iraanse regering. Degenen die bij de Iraanse elite werden verleid door de wens om hun sociale en economische behoeften voldaan door het regime.
    Azerbeidzjan in de Administratieve en demografische structuur

    Zuid-Azerbeidzjan bestaat uit Ardabil, Oost-Azerbeidzjan, West-Azerbeidzjan, Zenjan, Hamadan ostans (provincies), en de aangrenzende gebieden van Astara, Gazvin, en andere etnische gebieden. De omvang van deze gebieden wordt geraamd op ongeveer 170.000 vierkante km. (het grondgebied van Noord-Azerbeidzjan is ongeveer 86.600 vierkante kilometer of ongeveer de helft van de totale oppervlakte). Turken domineren door etnische samenstelling in de Azerbeidzjaanse provincies van Iran (meer dan 90% van de totale bevolking).

    Het is moeilijk om het exacte aantal Azeri in Iran. Officiele statistieken zijn niet gepubliceerd waarin de Iraanse etnische structuur. Volgens het onderzoek van officiële statistieken geven aan dat de Azeri maken bijna 40% van de totale bevolking van Iran. Dit is 75% van alle Azeri in de wereld.

    Ondanks minder grondgebied en een kleinere bevolking, Noord-Azerbeidzjan (Republiek Azerbeidzjan) is de politieke, ideologische en culturele centrum van de Azerbeidzjaanse volk. Toch heeft het land het moeilijk geopolitieke positie heeft gedwongen Azerbeidzjan om te zoeken naar bondgenoten in en uit de regio. Zuid-Azerbeidzjan kan potentieel de meest trouwe en sterkste bondgenoot in de nabije toekomst. Het idee van een Verenigde Azerbeidzjan is erg populair in de Republiek Azerbeidzjan.

    Cultureel Beleid

    Perzische chauvinisme in Iran heeft veel pijn van de economische en sociale welzijn van de Zuid-Azerbeidzjan. Chauvinisme als beleidsinstrument is beoefend impliciet door het Iraanse regime en is gericht op de kern van de nationale cultuur van de Azeri’s in Zuid-Azerbeidzjan. De Azerbeidzjaans-Turkse taal was verwijderd uit de officiële gebruik in alle gebieden, met inbegrip van, scholen, rechtbanken, overheid structuren, en het leger. Specifieke vormen van Azerbeidzjaanse culturele expressie zijn verboden zijn.

    In de laatste parlementsverkiezingen, Mr Chehregani, die liep op een platform op het waarnemen van de 15e artikel van de Grondwet (dat is, met behulp van lokale talen voor literatuur lessen in basisscholen), werd verkozen in de eerste ronde van de stemrechten van Tabriz. Zijn overwinning eindigde in een politie ondervraging, zijn gemarteld en uiteindelijk in arrestatie in Teheran.

    National-Liberation Movement /
    Nationale-Liberation Movement

    De nationale bevrijdingsbeweging van Zuid-Azerbeidzjan heeft een geschiedenis die terug 90 jaar. In their demands, they outlined various ways to resolve the pressing issues of nationality questions in Iran. Nationale-territoriale autonomie eisen werden gesteld voor Iraanse machthebbers tijdens verschillende bewegingen geleid door Sattarhan (1908-1909), Hiyabani (1920), Pishevari (1945-1946), Shariat-Madari (1979-1980). In hun eisen, ze schetsten verschillende manieren om de dringende problemen van nationaliteit vragen in Iran.

    Er zijn ten minste twee factoren die van invloed zijn op de huidige situatie van de Azerbeidzjaans-Turks nationale beweging in Iran:

    1.Het opkomst van Azerbeidzjaanse nationale bewustzijn en de verspreiding van de nationale beweging in een hogere sociale lagen.

    2.het restauratie van onafhankelijke Azerbeidzjaanse staat in het noorden.

    Onder Azeri in Iran zijn er drie belangrijke invalshoeken voor de behandeling van het nationale probleem van de Zuid-Azerbeidzjan:

    1.A groep bestaat uit religieuze, industrielen en bureaucratisch, personen die op een prominente positie in de Iraanse staat, en hun ideologen achter het idee van een verenigd Iran ( “nationale iranocentrists”). Zij streven naar vergroting van het aandeel van de autoriteit en kapitaal binnen een enkele Iran. Zij steunen het idee van Turkisation van Iran. Deze fractie steunt het idee van de eenwording van Iran met Noord-Azerbeidzjan.

    2. A Een groep van intellectuelen, industrielen en bureaucraten die vrezen de verdeling van Iran en het idee van de toekenning van Zuid Azerbeidzjan (op hetzelfde moment naar andere etnisch-nationale minderheden) culturele of nationale-territoriale autonomie, die beschouwd wordt door hen als de optimale manier Azerbeidzjan op de oplossing van het probleem. “Democratie voor Iran, autonomie aan Azerbeidzjan” is een zeer populaire idee onder deze belangengroep.

    3.Het derde groep wordt vertegenwoordigd door de nieuwe politieke organisaties en groepen, die de onafhankelijkheid van Zuid-Azerbeidzjan en het idee van een Verenigde Azerbeidzjan. Het uiterlijk van deze organisaties de signalen beginings van een nieuwe fase in de ontwikkelingen met betrekking tot de kwestie van Azerbeidzjan in Iran. De elementen die zijn radicale binnen deze groepen zijn niet van mening dat de etnische kwestie in Iran kan worden opgelost in een evolutionaire wijze. Zij zijn van mening dat met het oog op het bereiken van hun nationale doelstellingen moeten zij gebruik maken van alle mogelijke middelen, inclusief militaire middelen als dat nodig is.

    Iraanse regerings standpunt

    Elke etnisch-nationale kwestie in multi-etnische Iran is een van de belangrijkste factoren die de toekomst van het land. Het kiezen van de huidige vorm van de overheid en haar steun is nauw verbonden met de multinationale structuur van Iran. De ideologie van de Pan-Iranism (facism) werd gekwetst door de ineenstorting van het regime van Shah. De islam, zoals het centraliseren van ideologie, is de belangrijkste factor en bracht de verschillende landen samen.
    Het probleem van de niet-Perzische nationale minderheden in Iran samen met het probleem van de verdeelde naties als goed. De Iraanse leiderschap houdt zich bezig met deze problemen door te proberen om vertegenwoordigers van etnische groeperingen en nationale minderheden in de overheid structuren, maar ze doen geen concessies op het gebied van taal, cultuur of zelfstandige bestuur.

    De plotselinge opkomst van de onafhankelijke Azerbeidzjan staat in het noorden heeft veroorzaakt veel problemen voor het Iraanse leiderschap. Het loutere bestaan van de Republiek Azerbeidzjan, boven alles, heeft een belangrijke invloed en impact op de nationale beweging in Iraanse Azerbeidzjan.

    De algemene conclusie is dat de toekomst van de Iraanse staat zelf kon worden problematisch. Een deel van de Iraanse leiders, met name hoge politici van Azerbeidzjaanse-Turks afkomst, ondersteuning van integratie van de oude Iraanse grond,” dat wil zeggen, de Republiek Azerbeidzjan in Iran. Het merendeel van de Iraanse leiders, maar verwerpt deze gedachte als onrealistisch en onwenselijk. In hun advies, een stijging van de Azerbeidjaanse elementen in Iran en de politisering van de Azerbeidjaanse bevolking zal leiden tot extra zorg voor de Perzische nationalisme.

    Daarom is de huidige Iraanse regime probeert te maken aan de Republiek Azerbeidzjan in de politieke invloedssfeer in een poging om de invloed van de Republiek Azerbeidzjan inzake de Azerbeidjaanse bevolking van Iran. Daarbij Iran is het aantonen van de volgende politieke belangen:

    Om te voorkomen dat de vorming van een echt onafhankelijke en welvarende Republiek Azerbeidzjan en minimaliseren van de invloed in Zuid-Azerbeidzjan, om te verzekeren van de territoriale integriteit en de interne stabiliteit van Iran.

    Om te voorkomen dat de stijging van de Amerikaanse en Turkse invloed in Azerbeidzjan en Centraal-Azie.

    Om te voorkomen dat de integratie van de Turks wereld.

    Te winnen bolwerken om invloed uit te oefenen op de moslims van de Kaukasus, Centraal-Azie, en de Russische Wolga regio.

    Hebben vrije toegang tot de markt van Azerbeidzjan en natuurlijke hulpbronnen.

    In overeenstemming met de officiele export van de islamitische revolutie doctrine, het creeren van een islamitische, pro-Iraanse regime in Azerbeidzjan.

    Onlangs is er een intensievere ideologische activiteit in Iran op de vraag Azerbeidzjan. De actieve propaganda over het “gebrek” van de etnische eenheid in zowel Noord-en Zuid-Azerbeidzjan, de toegenomen ideologische strijd tegen Turkism en de Turks wereld door de officiële propaganda, de onwetendheid van het bestaan van onafhankelijke Azerbeidzjan door het volk zijn alle karakteristieke eigenschappen van het officiele beleid van Teheran.

    Bovendien, repressieve maatregelen en de politie-regime naar de Azeri activisten in Iran zijn ook steeds groter.

    Conclusie

    De resolutie van de etnische problemen in Iran, met inbegrip van de Azerbeidjaanse probleem, is nauw verbonden met de democratisering in Iran. In de nabije toekomst en in de komende politieke crisis in Iran, die etnische kwesties zullen op de agenda. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit onderwerp een rol gespeeld in de laatste presidentsverkiezingen zo goed.

    De omvang en de intensiteit van de Azerbeidjaanse vraag, dat is de culturele autonomie, nationaal-territoriale autonomie of de eisen voor volledige onafhankelijkheid zal afhangen van de invloed en de integriteit van etnische krachten, de omvang van de steun voor de nationale idealen en tenslotte buitenlandse factoren

    http://www.turkiran.com/forbidden%20language.htm

    http://www.youtube.com/watch?v=MjHsRDHSCKA

      /   Reply  / 
    1. Jenny Theirlynck Auteur

      Kijk …, al jouw reacties zonder gescheld staan nog gewoon op de site. Je IP-adres komt hier meteen binnen als je reageert, dus ik herhaal: Iedereen mag zijn mening geven, maar zonder gescheld en dreigementen.

        /   Reply  / 
  2. ...

    Onafhankelijkheid voor de 4 miljoen Turkmenen in noord irak

    Irak heeft in de aflopen 35 jaar, tijdens het regime van Sadam Hoessein, veel oorlogen en ellende meegemaakt., Veel Turkmenen werden van hun olierijke Stad Kerkuk gedeporteerd naar andere, arme gebieden. Het doel was deze steden te Arabiseren; na de val van de dictator Sadam Hoessein hoopten wij meer rechten te zullen krijgen in een democratisch Irak, maar helaas,Turkmenen kampen nu met een andere Koerdische dictator de zogenaamde Barazani, hij doet precies wat Sadam Hoessein deed, sterker nog na 2003 heeft hij 700,000 Koerden van anderen delen van Irak, (zelfs de Koerden uit europa naar Kerkuk, Telafer, Tuz Homato gebracht Turkmeense gebieden, met het doel de demografie van deze Turkmeense steden te veranderen om later het grote Koerdistan te vormen.

    Barzani past de deportatiemethode van Sadam Hoessein toe, de koerdische terroristische Peshmerga’s zaaien angst, niet alleen tussen de Turkmenen maar ook tussen de Arabieren en de christenen met het doel om ze weg te jagen uit deze steden.

    http://www.youtube.com/watch?v=lWySdWe4kJQ&feature=relate
    filmpje van irak turkmen waar zijn de mensen rechten voor turkmenen >>

    Barzani is een dictator en een crimineel,, en pkk terroristen zijn mooerdenaars die aanslagen plegen op burgeren ,soldaten .

      /   Reply  / 
  3. ...

    Onafhankelijkheid voor de 2 miljoen Turkmenen in syrie

    zelfe geld ook voor Turkmen in syrie ze worden onderdrukt en geassimileerd waar zijn de europeanen ,MENSENRACHTEN???

    of staanjullie achter PKK terroristen die genodice plegen ??

    waarom ik dit heb geplaats is omdat deze turkije.blog.nl een land kaart plaats waar ze koerdistan noemen jezus man moet toch niet gekker !!

    Ik vraag aan al die mensenrechten strijders en mensen die op een gelijkwaardig manier strijden voor alle rechten van alle volkeren in heel midden-oosten orospu cocuklari..

      /   Reply  / 
  4. ...

    Turken zeggen juist de diegene die aangeven laten we stoppen met geweld maar nee de pkk terroristen moordenaars gaan door met genodice plegen en alle EU landen ook NEDERLAND staan achter deze terroristche organisatie , Turken word wakker neem harde maat regelen tegen hollanders.

      /   Reply  / 
  5. Jenny Theirlynck Auteur

    Stel je niet zo vreselijk aan, zeg. Die kaart heeft slechts de intentie om mensen, die niet weten waar Koerdistan ligt, dus duidelijk te maken waar het ligt. En dat alle EU-landen inclusief Nederland achter de PKK staan slaat natuurlijk helemaal nergens op. Waar blijkt dat uit? Welk onderzoek? Maar blijkbaar mag niet eens gewoon geïnformeerd worden over de PKK. Het is per definitie propaganda. Zucht.

      /   Reply  / 
  6. ...

    Er zijn groepen die baten hebben van de PKK(tereurorganisatie) Dit zijn landen die niet willen dat Turkije nog machtiger wordt, trouwens koerdistan bestaat en heeft nooit bestaan

    die kaart wat turkije blog laaat zien klopt nieT ZELFS MIJN TURKSE STAD HOORT BIJ DIE terroristen .

      /   Reply  / 
    1. Jenny Theirlynck Auteur

      Er wordt hier alleen aangegeven, voor mensen die niet op de hoogte zijn, waar Koerdistan ligt als men het over deze streek/regio/dit land of hoe je het ook wilt noemen heeft, ongeacht of het nu wel of niet officieel bestaat, dat is in dit artikel ook niet aan de orde en er wordt ook niets beweerd.

        /   Reply  / 
      1. Jenny Theirlynck Auteur

        Ok, we zijn het duidelijk niet eens, verder weer een hoop onnodig gescheld. Discussie beëindigd wat mij betreft, prettige dag verder.

          /   Reply  / 
        1. ...

          is goed en rudaw is geen geldig bron en (hakkeri) heet geen colemberg anders noemen wij turken nederland hollandistan orospu cocu miscchien moeten wij allochtonen maar de wapens op pakken en aanslagen plegen op nederlandse burgers en politie agenten pic ..

          ook prettige dag verder.

            /   Reply  / 
        2. Jenny Theirlynck Auteur

          Gelukkig is het gros van de allochtonen hier niet agressief zoals jij, anders zouden Nederlanders, wie dat ook moge zijn, misschien inderdaad ooit een dergelijke ‘streek’ krijgen. Maar mocht het er toch van komen, dan lijkt Hollandistan mij wel een geschikte naam.

            /   Reply  / 
  7. ...

    Jenny Theirlynck

    Helaas is Irak niet de enige vrijhaven voor PKK terroristen, daar zit slechts het voetvolk. Het PKK bestuur zit in Nederland..zieje bron.

    http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/maart/26/rechtbank_verbiedt_uitlevering_pkkkopstuk

    ROERMOND (ANP) – De rechtbank in Roermond verbiedt Nederland PKK-kopstuk Hasan Adir aan Turkije uit te leveren. Dat bleek vrijdag uit een vervroegde uitspraak in deze zaak. Volgens de rechtbank dreigt voor Adir in Turkije het gevaar dat hij voor een tweede keer wordt vervolgd voor een zaak waarvoor hij in Duitsland al is berecht. Ook stelt de rechtbank vast dat Adir eerder in Turkije is gemarteld.
    De marechaussee pakte Adir op 19 januari op bij een grenscontrole in Venlo, omdat de Turken een internationaal aanhoudingsverzoek hadden uitgebracht. Snel na zijn arrestatie vroegen de Turkse autoriteiten Nederland om zijn uitlevering.

    De Koerd werd gearresteerd, toen hij vanuit Duitsland met twee anderen Nederland in reed. Justitie heeft zijn aanhouding niet gemeld, maar bevestigde die later wel.

    Reageer Waardeer

    Delen |
    Reacties en toevoegingenReacties (0) Foto’s (0) Video’s (0)
    Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

    U bent niet ingelogd. U kunt uw reactie plaatsten door uw gegevens in te vullen in het onderstaande formulier.

    Opmaak opties weergeven/verbergen
    Help

    Naam * E-mail *

    Beantwoord controlevraag* 100 plus 100 is..

    Onthoud mijn gegevens
    Email mij de reactie(s)

    Nooit meer de controlevraag beantwoorden?
    Meld je aan of Log in.

    Er zijn nog geen foto’s geplaatst bij dit artikel

    Om foto’s te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.
    Er zijn nog geen video’s geplaatst bij dit artikel

    Om video’s te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

      /   Reply  / 
  8. Hans

    Ik zie dat sommige Turkse ettertjes weer eens de boel lopen te zieken en gewoon niet weet waar ze het over hebben: Turkije (en zeker het leger) is niet dat machtig als sommige Turkse kranten het zo graag brengen; het leger kan zelfs een paar duizend terroristen niet aan. En een smerige assimilatiepolitiek van 90 jaar heeft niets opgelost. Turkeije is volledig verantwoordelijk voor alle onrust. Daarnaast vind ik het verontrustend dat sommige Turkse ettertjes in Nederland roepen om de Nederlanders een lesje te leren… Genoeg om ISP van ze aan de autoriteiten over te leggen. Waarschijnlijk zijn het gewoon kleine ettertjes die thuis niets te zeggen hebben en graag braggen over Turkije waar ze nog minder kans hebben dan in Nederland om een bestaan op te bouwen.

      /   Reply  / 
  9. ottoman

    waarom die haat he

    jullie maken turken alleen maar sterker haaahhaa

      /   Reply  / 
  10. Hans

    Ottoman, er is geen haat, maar minachting voor zoveel onwetendheid bij sommige commenters hier. Ga eens wat Engelstalige Turkse kranten lezen, niet het pulp van Dogan groep of Zaman. De laatste worden compleet gecensored, de Engelstalige (bijna) niet.
    Jij kent vast Turkije van je vakanties, niet hoe het hier voor de gemiddelde Turk eraan toegaat.
    Kijk, ik ben financieel onafhankelijk, dan heb je een goed leven in Turkije.
    Heb aardig wat Turkse Nederlanders geholpen met remigreren hierna toe, en de meesten bekennen eerlijk dat ze het vies tegenvalt. De meeste gaan weer terug naar Nederland op het einde. Waarom? Zoveel instabiliteit kennen ze niet. En helemaal niet als je een goede baan had in Nederland. Daarnaast komt er nog bij dat de AKP er een zooitje van maakt hier, mensen en bedrijven zijn uitermate voorzichtig.
    Er zijn 7 miljoen mensen van Turkse afkomst in Europa, waarom komen die niet allemaal terug als het hier zo goed is?
    dat ‘hahahaha’ van je, laat zien dat je eeen nerveuse puber bent.
    Si presto!

      /   Reply  / 
  11. Yener

    blaat blaat blaat,
    Ze hebben genocide gepleegd maar geven het lekker niet toe. Geen genoeg bewijs. Turkije is momenteel te machtig om te bekritiseren.
    Homo haat is er overal. In turkije wordt het gedoogd. Is wettelijk niet straffelijk.
    Fatih Yurek, Aydin zijn homos en 1 van de grootste artiesten in Turkije. Niet te vergeten Zeki Muren, en Bulent Ersoy.
    Neef en nicht huwelijk walg ik van, ongeacht het geloof.
    De helft van Cyprus is gewoon van Turkije. Als ze de Turkse vlag naar beneden halen wordt diegene die het probeert meedogenloos neergeschoten.
    Zie op youtube de beelden ervan.
    Onderdrukking van de koerden is logisch omdat ze elke maand minimaal 30 turken vermoorden met bomaanslagen.
    En oh ja.. in Turkije heeft een agent een 12 jarig meisje verkracht en daarna in zijn tuin begraven.
    Een man die van zeehonden hielt heeft een politicus neergeschoten omdat hij er niet tegen was.
    De Turkse Imam (kuch) heeft minderjarige seksueel mishandelt zijn kerk (kuch) sorry moskee.
    Elke maand schiet een man zijn kind en vrouw wel dood wegens paranoide.
    Kinderen worden door hun hoofd geschoten, omdat zij sneeuwballen op autos gooien.
    Bejaarden worden verkracht in bejaardenhuizen.
    Burgemeesters brengen regelmatig een bezoek aan de hoeren.
    En de politie grijpt altijd veel te laat in. Pas nadat iedereen is doodgeschoten vallen ze binnen.
    Oh ja.. het is ook mogelijk om een pedopartij te beginnen in Turkije.
    Verder worden pedofielen die in het openbaar handtastelijk zijn niet door agenten, maar door het publiek eromheen inelkaa geslagen. Dat kan natuurlijk niet.
    Oh jee jongens, wat is Turkije toch een verschrikkelijk land, en Hans als het je daar niet bevalt rot dan lekker terug naar je eigen kikker landje..

      /   Reply  / 
    1. frank bikker

      Grappig, zoals je alles omkeert. En inderdaad Hans blaat nog steeds door. Wat betreft de conflicten in Turkije laat men die lekker daar uitvechten en niet hier.

        /   Reply  / 
      1. ...

        Nederland is vrijhaven voor pkk terroristen dus nederland heeft ook bloed op hn hand pic.

          /   Reply  / 
  12. Hans

    Yeren,
    Het is duidelijk dat je niet kan lezen en schrijven.
    En wat de Koerden betreft, hier een goed article van een goede vriend van mij: http://www.todayszaman.com/tz-web/news-205903-109-centerchechens-kurds-vicious-cycles-of-violencebr-i-by-i-brorhan-kemalcengizcenter.html
    Alhoewel ik betwijfel of je wel Engels kan lezen.
    En wat betreft oprotten uit Turkije: de Turkse staat verdient alleen aan mij en zijn zeer blij met me. En jij? Hoeveel kost jij de Nederlandse staat?
    Turkije is geen machtig land; het hangt er maar een beetje bij in de NAVO. In de EU komen ze gewoon nooit, omdat het land machtig is in armoede. En wat betreft je geliefde Armenia, live van Mehmet Ali Birand uit Yerevan: http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=armenians-will-complain-about-turkey-2010-03-30
    Nederland met 5 x minder mensen is nog steeds een grotere economie dan Turkije. En wat betreft Cyprus; het kan nooit erkend worden als KKTC, dat gaat zelfs Azerbejaian tever. Ik zou goed opletten wat de huidige regering met het leger aan het doen is en met Iran.

      /   Reply  / 
    1. Selo-G

      Ga toch weg man met je grotere economie ik zie nederland anders niet bij de G20 zitten en Turkije wel. Als je niet weet dat G20 inhoudt dan wil ik je dat als geen ander haarfijn uitleggen. De G20 is de 20 grootste economieën ter wereld! Ik zie dat Nederland niet 1,2,3 zo hebben. Ga eerst nadenken voor je allerlei dingen gaat roepen.

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Selo-G:
        Nederland is het 16e grootste economsich land en word de laatste jaren altijd uitgenodigd voor de G 20.
        Nederland is 23de in nominaal volume; 7de in nominaal volume per hoofd; 6de in volume in koopkrachtpariteit; 16de in koopkrachtpariteit per hoofd.
        Hoop dat je deze taal begrijpt.
        20% van de Turken in Turkije leven onder de armoede grens.
        Dat nominaal Turkije net wat groter is damn Nederland mag ook wel met 5 x zoveel mensen.
        In een serie van artiekelen voor Hurriyet heb ik Turken erop attent gemaakt dat ze net de G20 binnengekomen zijn. Niemand wist het dus. Snotaap…

          /   Reply  / 
        1. Selo-G

          Ga dan niet roepen dat nederland een grotere economie heeft dan turkije… Hier zijn we welvarender. Turkije is geen machtig land?
          8e grootste leger ter wereld?? ga maar opzoeken

            /   Reply  / 
          1. Hans

            Ik geloof dat je de woorden nominaal en koopkracht pariteit niet kent. Tel eens uit: 16.000.000 in NL 75.000.000 in TR en de totale grootte van de economien zijn bijna gelijk. Daarnaast heeft Nederland geen IMF nodig en geen ontwikkelinghulp zoals Turkije.

            En…acht gut, daar komt het leger argument weer aan. Zou toch maar eens Jane’s Defesnly erop na na slaan hoe het Turkse leger ervoor staat: slecht eguipped, slecht getraind, slecht gemotiveerd. Ga eens met een Turkse generaal praten.
            Toen ik hier kwam in 2002 was de Turkse economie zo slecht dat men gemiddeld 2.000 USD per jaar verdient, nu 10.000 USD per jaar. Vergelijk nu dat eens met een zeergroot financieel nood Griekenland waar men nog tenminste 30.000 USD per jaar optemaken heeft per persoon! Sommige Turken scheppen teveel op, terwijl dit land met geleend geld en met buitenlandse investeringen het vege lijf heeft gered en NOG een heeeellleee lange weg tegaan.

              /  
          2. Selo-G

            Mag ik vragen of jij turks bent?

            Vraag eens aan een turk of die gevoel van trots heeft kan je wel zeggen dat het slecht gemotiveerd is.. Turken zijn een zeeer nationalistisch volk en geloof me dat iedereen klaar staat als het er op aankomt..
            Ik weet het als iemand in Nederland in een legerpak loopt is het meteen een uitslover he.. je kent het wel. Gelukkig zijn wij trots op onze soldaten

              /  
  13. Hans

    Iemand met de initialen MHP moet wel een racist zijn.

      /   Reply  / 
  14. frank bikker

    Kun je niet een Turkse afdeling van de PVV oprichten?

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Ben altijd een D66′er geweest en zal dat blijven.
      Niet ik maar enkele Turken op dit forum geven Turkije een slechte naam.
      Presto

        /   Reply  / 
      1. Turk

        Hans, kun jij mij vertellen waarom nederland bouterse heeft gesteunt in zijn 11 september moorden?

          /   Reply  / 
        1. Hans

          Turk:
          Wat heeft dat te maken met het article?
          En Nederland heeft Bouterse zover ik weet, 30 jaar geleden, niet gesteund maar juist gestraft.
          Kan jij mij vertellen waarom na de onafhankelijkheid in 1975 een meerderheid van de Surinamers, Nederland boven hun eigen land verkoos?
          Overigens, heb veel Surinaamse vrienden en ik begrijp je vraagstelling niet.

            /   Reply  / 
          1. Turk

            Bouterse heeft ondersteuning gehad om zijn positie te consolideren. Dan zijn er wel een paar pijnpunten in de relatie met Nederland. Laat Nederlandse journalisten daar eens in gaan spitten”, sprak de president na afloop van de ontvangst van een Nederlandse Kamerdelegatie in Paramaribo

            Eerder dit jaar werd bekend dat het toenmalige hoofd van de Nederlandse militaire missie in Suriname, kolonel Hans Valk, het brein achter de coup zou zijn geweest. Die onthulling is gedaan door de Nederlandse oud-ambassadeur Max Vegelin van Claerbergen. Valk zou Bouterse tegen de toenmalige Surinaamse regering hebben opgezet.

            enz enz…

            snotaap dat je bent

              /  
      2. de schoolmeester

        Jij geeft mij als Nederlander een slecht naam.

          /   Reply  / 
        1. Hans

          verklaar?

            /   Reply  / 
  15. Kaka

    Koerdistan is geen land. maar Koerdistan is een naam van geberte.
    Net als Himalaya gebergte.

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Kaka, Koerdistan werd al in de Antieke Oudheid genoemd.
      Het feit dat de Classics niet gedoceerd word in Turkije maakt het dat mensen niet bekend zijn met de geschiedenis, cultuur, talen etc. van Anatolie en centraal Asie.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan
      regards

        /   Reply  / 
  16. Hans

    Bekende propaganda site van een stelletje ultra nationalisten.

      /   Reply  / 
    1. ...

      Rudaw.nl is inderdaad bekende site van pkk extreem nationalisten.

        /   Reply  / 
  17. Hans

    Turk, kom eens met iets origineels ipv conspiracy theories. Weet dat sommige Turken daar dol op zijn, maar dat zet geen zoden aan de dijk: lees: Turkije

      /   Reply  / 
  18. Hans

    selo-g
    nee, mijn vrouw is Turks, ik niet.
    De militaire diensplicht in Turkije…al mijn vrienden die erdoor heen moesten kwamen er kotsend uit.
    De niet opgeleide Turken vinden het prachtig, geeft ze status (denken ze) maar het is een zo’n sexistische mannenwereld, zo slecht uitgerust, slecht betaald dat het in feite een joke is.
    Nationalisme en Militairisme staat inderdaad hoog in het vaandel bij sommige Turken, maar de EU is opgericht om ‘nooit meer Nationalisme en Militairisme’…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>