Onschuldigen komen om het leven bij luchtaanval

Bij een aanval op de Iraakse grens zijn ongeveer 30 mensen gedood. Het zou in dit geval gaan om smokkelaars die per ongeluk aangezien werden voor Koerdische rebellen. De aanval is afkomstig van Turkse gevechtsvliegtuigen. Sinds augustus wordt er regelmatig ‘gesurveilleerd’ in en rond het gebied aan de grens met Irak. Ze doen dit om de Koerdische Arbeiderspartij PKK tegen te gaan.

De actie is helaas het gevolg van een inschattingsfout. Volgens autoriteiten wist het Turkse leger wel dat er ook smokkelaars actief zouden zijn in het gebied. Maar volgens een anonieme bron aan Turkse kan waren er aanwijzingen dat Koerdische rebellen de grens over wilden steken vanuit Noord-Irak. Daarom is besloten de actie door te laten gaan.

Lees ook:Turkije opent aanval op Irak
Lees ook:Erdoğan bevestigt 500 doden
Lees ook:Doden bij gevechten Turkse leger en PKK-rebellen
Lees ook:Koerdische rebellen komen om bij nachtelijke aanval
Lees ook:Drie soldaten en 12 rebellen gedood in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>