Fetih 1453, ongekend populair

Fetih 1453, een verhaal over de verovering van Constantinopel door de Ottomanen onder leiding van Sultal Mehmed II. Deze film is in zowel Nederland als Turkije ongekend populair.

Zo populair zelfs, dat de film in 7 Nederlandse bioscopen de bestbezochte film was van het afgelopen weekend. Dat zal de maker Faruk Aksoy misschien niet gedacht, maar toch zeker wel gehoopt hebben. En dat is maar goed ook, want dit is de duurste Turkse film ooit gemaakt.

Hoofdrolspelers zijn Devrim Evin, Ibrahim Celikkol, Dilek Serbest en Cenqiz Coskun. U kunt ze bewonderen in verschillende bioscopen, want de film draait onder andere in Tilburg, Roermond, Rotterdam, Den Haag en Almelo.
Vanaf vandaag wordt het nog verder uitgebreid met Arnhem, Groningen en Zaandam. De trailer is te zien op de website van Pathe (www.pathe.nl)

 

Lees ook:Turkse horrorfilm Dabbe 5 ook in Nederlandse bioscopen
Lees ook:De Turkse Lama’s
Lees ook:Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader
Lees ook:Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap
Lees ook:Soundtrack film Çok Filim Hareketler Bunlar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>