Oudste man in Nederland ‘Serop Mirzoyan’ is 108 geworden

Hij was zeventien toen Turkije gesticht werd en Atatürk als President meegemaakt. De Turkse Serop Mirzoyan ging al een behoorlijke tijd mee en was de oudste man in Nederland. Hij is afgelopen vrijdag op 108-jarige leeftijd overleden. 

Geboren in Diyarbakır

Serop Mirzoyan woonde bij zijn dochter in de Willem van Otterloostraat in Amersfoort. Hij werd in 1906 geboren in Diyarbakır in het oosten van Turkije en kwam in 1996 naar Nederland. De oude man wist destijds alleen zijn geboortejaar. Daarom werd de geboortedag 1 juli voor hem gekozen. Zijn ‘geheim’ was een half glaasje wodka (geen rakı?) en een rauw ei bij het ontbijt.

Hij wordt vanmiddag begraven.

Oudste persoon ooit in Turkije

De oudste persoon ooit in Turkije, de Koerdisch Turkse Zaro Agha, zou (hou je vast) maar liefst 157 jaar oud zijn geworden. Deze man – die overigens niet dronk, niet rookte en geen vlees at – zou in 1774 of 1777 zijn geboren en in 1934 zijn overleden. En liet 29 kleinkinderen achter…

Lees ook:Oudste persoon ter wereld ontdekt in Turkije
Lees ook:Duizenden mensen naar ceremonie Berkin Elvan
Lees ook:Olijven bij het Turkse ontbijt
Lees ook:Turks ontbijt: uitgebreid én belangrijk
Lees ook:Eerste Turkse migrant in Nederland overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>