Eerste Turkse migrant in Nederland overleden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wonen zo’n 400.000 tot 500.000 Turken in Nederland. Vanaf de jaren 60 kwamen de eerste Turkse gastarbeiders naar Nederland. De allereerste die naar Nederland kwam was Necati Genç. En hij is op 82-jarige leeftijd overleden. De Turkse man kwam in 1958 als gastarbeider naar Nederland. Hij voelde zich nooit helemaal welkom in Nederland.

Necati Genç groeide op in het Turkse dorpje Karaçukur en kwam in Nederland in Rotterdam wonen. Hij werkte een groot deel van zijn leven als tolk.

De Turkse migrant vertelde ooit in een interview met de Volkskrant dat hij een hekel had aan het woord ´ingeburgerd´ en zich in alle jaren werken en wonen in Nederland nog steeds een ´Turk´ voelde, omdat Nederland nooit van hem wilde houden. Ook vertelde Genç dat de honderdduizenden Turken die nu in Nederland wonen het nog altijd niet goed hebben.

Morgen is er een herdenkingsdienst voor Genç in een moskee in Rotterdam, de stad waar hij sinds 1960 woonde.

 

Lees ook:Vermiste Turk na halve eeuw weer terecht
Lees ook:Turks echtpaar: ‘Wij hebben een vader- en moederland’
Lees ook:Terug naar Turkije voor een beter leven
Lees ook:Gewapend glas voor Turkse knuffelallochtoon
Lees ook:Geert Wilders beleefd of dom?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>