Hoe eet je een Turkse pizza nou echt?

In Nederland wordt het een Turkse pizza genoemd, maar in Turkije noemen ze het een Lahmacun. Een Lahmacun is een platte pizza, belegd met gekruid gehakt, ui, pepers en tomaten. Het grote verschilt tussen de ‘pizza’ in Nederland en die in Turkije is het eten er van.

Knoflooksaus op Turkse pizza

In Nederland wordt de Lahmacun doordrenkt met knoflooksaus en andere sauzen. In Turkije wordt er nooit knoflooksaus over gedeaan, steker nog, Turken doen helemaal geen saus over de Lahmacun. Wat ze er wel over doen is wat peterselie, tomaten en sla. Ze besprenkelen het met citroensap en wat kruiden zoals kırmızı biber (rode peper).

Ga je binnenkort naar Istanbul? Daar heb je een klein restaurantje met de lekkerste Lahmacun van Turkije, lees er hier meer over.

 

Lees ook:Turks Menemen recept: makkelijk en lekker
Lees ook:Voetbalvrouw Yolanthe maakt reclame op Turkse televisie
Lees ook:Gezond Turks recept met ‘superfood’ bulgur
Lees ook:Turkse keuken: kaas in bladerdeeg
Lees ook:Gaziantep: de moeder van de Turkse keuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>