Op vakantie in Turkije? Ga er op uit!

Turkije is nog steeds één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. En dat is logisch ook want een weekje Turkije in een hotel van Accor is vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een weekendje weg in Nederland. Mensen die naar Turkije gaan kiezen vaak voor een all-inclusive hotel met privé strand en zwembad. Heerlijk natuurlijk, maar blijf niet alleen in dat fijne zwembad liggen en ga er op uit. Turkije heeft veel meer te bieden dan alleen luxe hotels. Ga naar Side of Göreme, die plaatsen zijn een bezoek meer dan waard. 

Side
Side is een van oorsprong oude havenstad, het is gelegen aan de Middellandse Zee iets ten Oosten van Antalya. De stad is een mix van strand, zee, zon en eeuwenoude geschiedenis. Je hebt hier twee grote witte stranden. East Beach en West Beach. East Beach is wat rotsachtiger en daardoor een stuk rustiger dan West Beach, ook kom je hier de lokale bevolking tegen. West Beach is daarentegen een stuk toeristischer daar staat tegenover dat de stranden bestaan uit fijn wit zand.

Göreme
Deze stad is heel bijzonder, de stad is de toegangspoort tot het Göreme National Park. Dit park behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park is met name bekend om zijn schoorsteenachtige rotsformaties. De stad Göreme zelf is uitgehouwen uit vulkanische rotsen, daarnaast is het de ultieme plek om te genieten van Turkse wijnen.

Antalya
Antalya is een bekende badplaats in Turkije en veel resorts liggen in en rond deze stad, maar Antalya heeft meer te bieden dan alleen prachtige stranden. Ga bijvoorbeeld op bezoek in het oude stadsdeel ‘Kaleici’ dit bestaat uit smalle steegjes en uit houten huizen die tegen de oude muren van de stad zijn aangebouwd.

Marmaris
Net als Antalya één van de bekendste badplaatsen van Turkije. Marmaris is sfeervol en levendig. Omdat Marmaris beschikt over een grote zeehaven is het een populaire bestemming voor cruiseschepen. Achter deze haven kun je dan ook uitgebreid shoppen in sfeervolle ouderwetse bazaars.

Göreme

 

Lees ook:Welke Turkse Rivièra bestemming past bij jou?
Lees ook:De drie mooiste stranden van Turkije
Lees ook:ADV: Vakantiesteden special
Lees ook:Turkije.. ideale bestemming voor de herfstvakantie?
Lees ook:Een aanrader voor elk seizoen: Ramada Plaza Hotel in Antalya

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>