Welke Turkse Rivièra bestemming past bij jou?

De zonzekere Turkse Rivièra is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee.

Turkije is een echt vakantieparadijs met voor elk wat wils. Voeg daar nog de warme spontane gastvrijheid van de lokale bevolking, de heerlijke uitgebreide Turkse keuken en last but not least, het betaalbare prijskaartje aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. HLN.be beschrijft in het kort de belangrijkste badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Lees en kies alvast de bestemming die het best bij jou past!

Antalya

Antalya, gelegen aan de voet van het Taurusgebergte, is de toeristische hoofdstad van de Turkse Rivièra. In de smalle steegjes van het pittoreske oude stadscentrum vind je tal van winkeltjes, barretjes en restaurants die tot laat in de nacht geopend zijn. Aan de rand van de Kaleici (oude stad) ligt een mooi gerestaureerde jachthaven. Antalya heeft twee stranden: het in het westen gelegen kiezelstrand Konyaalti en het in het oosten gelegen fijnere zandstrand Lara.

Kemer

Ongeveer 42 kilometer ten zuidwesten van Antalya ligt het moderne vakantieoord Kemer. Het gezellige centrum van dit vroegere vissersdorpje telt tal van cafés, bars, restaurants, souvenirwinkeltjes en exclusieve boetieks. De centraal gelegen luxe jachthaven is volledig uitgerust voor diverse watersporten. Aan weerszijden ervan liggen de twee stranden van Kremer: het fijne zandstrand Moonlight Beach in het westen en het witte kiezelstrand Public Beach in het noordoosten. In de buurt van Kemer liggen het prachtige Nationale Park van Bey Daglari (Olympos) en enkele ruïnes uit de Klassieke Oudheid.

Belek

Belek, gelegen op ongeveer 45 kilometer van Antalya, is een van de meest exclusieve vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee. Hier vind je grote, moderne, zeer luxueuze resorts, een prachtig 12 kilometer lang zandstrand en mooie, goed onderhouden eersteklasse golfbanen. In Belek en het nabijgelegen dorpje Kadriye vind je slechts een klein aantal winkelcentra, cafés en restaurants.

Side

Precies in het midden tussen Antalya en Alanya ligt de veelzijdige badplaats Side. Het pittoreske oude stadscentrum telt tal van Romeinse overblijfselen zoals een indrukwekkend amfitheater, een mooi aquaduct en een prachtige Apollotempel. In het moderne Side heerst rond de talrijke winkeltjes, restaurantjes, bars en cafeetjes te allen tijde een gezellige drukte. Side is gelegen op een schiereiland met aan beide zijden mooie, langzaam aflopende zandstranden. Het strand aan de westelijke kant, richting Antalya, is vanwege de rustige zee ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Het strand aan de oostelijke kant, richting Alanya, is iets minder toegankelijk en niet zo drukbezocht.

Alanya

Alanya is een van de grootste en meest populaire vakantiebestemmingen van Turkije. Hier komt zowel de cultuurliefhebber, de levensgenieter als het feestbeest aan zijn trekken. De stad wordt gedomineerd door een machtig Ottomaans kasteel, gelegen op een rotsige kaap, met aan weerszijden mooie, lange zandstranden: het Kleopatrastrand in het westen en het Keykubatstrand in het oosten. In het centrum van de stad vind je tal van winkeltjes, bazaars, restaurants en barretjes. Voor een bruisend nachtleven kun je terecht in de vele discotheken in en rond de levendige haven.

Fijne vakantie!

Lees ook:Nieuwe hotels aan de Turkse Rivièra openen hun deuren
Lees ook:Alanya: meer dan strand alleen
Lees ook:ADV: Vakantiesteden special
Lees ook:Op vakantie in Turkije? Ga er op uit!
Lees ook:Golfen in Antalya

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>