Istanbul Culturele Hoofdstad

Istanbul is in 2010 verkozen tot één van de Culturele hoofdsteden van Europa.

Dat is op zich best opmerkelijk aangezien Turkije niet tot de Europese Unie behoort. Naast Istanbul zijn ook deze steden Essen en

Pécs gekozen.

Toch maakt Istanbul de status zeker waar. Met vele prachtige bezienswaardigheden spannen zij zeker de kroon. Denk bijvoorbeeld aan het Kopkapi paleis, de Blauwe Moskee,  de Süleymaniye moskee, Aya Sofia, het Dolmabahçe paleis, de Chorakerk, de Galatatoren, het Hippodrome, Yerebatan Sarniçi, de Grand bezaar en de Egyptische bazaar.

Maar naast bezienswaardigheid is de stad ook rijk aan een cultureel aanbod. Bijvoorbeeld muziekfestivals, theater, filmfestivals en ook tentoonstellingen van Islamitische kunst.

Daarbij is Istanbul een van de meest historische steden ter wereld. Ze zijn de hoofdstad geweest van drie van de grootste rijken uit de geschiedenis.

Dit waren het Ottomaanse Rijk, het Romeinse Rijk en Byzantijnse Rijk.  De bijbehorende geschiedenis zie je nog overal terug in de stad. Dan worden o.a. bovenstaande bezienswaardigheden bedoeld.

Van halverwege juni tot halverwege juli vindt je in Istanbul het Cultuur en Kunstfestival. Dit is een prestigeus festival voor opera, theater en ballet.

Naast kunst vindt je er ook muziek, klassieke muziek. Met als hoogtepunt de opera.

Lees ook:Turkey Now Festival 2010
Lees ook:Aspendos Opera en Ballet Festival in Antalya
Lees ook:Top 10 bezienswaardigheden Istanbul
Lees ook:Groen Bursa
Lees ook:Top 10 Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>