Aspendos Opera en Ballet Festival in Antalya

In Antalya is elke zomer het Aspendos Opera en Ballet Festival, met opera- en balletvoorstellingen in het grote Romeinse Aspendos Amfitheater.

Het theater staat bekend als één van de best bewaard gebleven antieke theaters ter wereld en biedt plaats aan 20.000 mensen. Veel van de traditionele details zijn nog steeds zichtbaar en de balkons en de decoratie van het podium laten de bijzondere architectuur van Zenon zien. Bovendien heeft het 2000 jaar oude theater een prachtige ligging met uitzicht over de Middellandse Zee.

Het festival is van 8 juni t/m 11 juli (onder voorbehoud). Organisator is het Turkse Ministerie van Cultuur van Opera en Ballet met hulp van vooraanstaande opera- en balletgezelschappen. Op het programma staan o.a. Verdi’s Aida (8 juni), Three Musketeers (11 juni) en Carmen (14 juni).

Bron: OpReisGids.nl

Lees ook:Istanbul Culturele Hoofdstad
Lees ook:Amsterdam Istanbul Inspirations van 6 t/m 28 april
Lees ook:Turkey Now! 2012
Lees ook:‘Turkey Now!’ festival in Nederland
Lees ook:Drie verborgen schatten van Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>