Groen Bursa

Bij de meesten zal er waarschijnlijk niet gelijk een belletje gaan rinkelen als ik begin over ‘Bursa’. Toch is Bursa één van de bekendste steden van Turkije. Na Istanbul, Ankara en Izmir is het de vierde grootse stad van Turkije. Bursa wordt ook wel ‘groen Bursa’ genoemd vanwege de vele bomen die de stad rijk en de omgeving rijk is.

Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, er zijn daarom talloze mooie gebouwen uit de Ottomaanse tijd terug te zien in de stad. Een bekende bezienswaardigheid in Bursa is de groene moskee (yesil camii), deze moskee wordt vanwege de bouwstijl door veel Turken gezien als de mooiste moskee van Turkije. Ook de Ulu moksee (Ulu camii) is een bekende moskee.

De Turkse stad is de belangrijkste stad op het gebied van textiel. In de mooie overdekte bazaar van Bursa kun je dan ook overal (goedkope) kleding en handdoeken kopen. In de bazaar zijn ook overal mooie zijden sjaals te koop. Afdingen kan natuurlijk altijd.

Op zo’n 30 km afstand van Bursa ligt een skigebied op de berg Uludağ (grote berg). Het gebied ligt tussen de 2000 en 2500 meter en daarom is er bijna altijd sneeuw. Als je onderweg bent naar Bursa kun je de sneeuw op de bergtop zien liggen.

Woon of ben je op vakantie in Istanbul? Bursa is vanuit Istanbul ook makkelijk met de boot te bereiken, dat is sneller dan met de auto of bus.

Lees ook:Grootste moskee van Turkije staat in Adana
Lees ook:Istanbul Culturele Hoofdstad
Lees ook:Top 10 bezienswaardigheden Istanbul
Lees ook:Op zoek naar het mooiste Turkse tapijt
Lees ook:Wandelen door een dynamisch en kolkend Instanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>