Grootste moskee van Turkije staat in Adana

De Blauwe Moskee in Istanbul is misschien wel de bekendste moskee van Turkije, maar hij is zeker niet de grootste. De grootste staat in Adana en heeft de naam Sabancı Merkez Camii (Sabancı Centrale Moskee). De moskee in Adana heeft wel veel weg van de Blauwe Moskee.

Moskee met zes minaretten

De Blauwe Moskee, ook wel de Sultan Ahmet Moskee genoemd, heeft net als de Sabancı Merkez Camii zes minaretten en dat is vrij uniek. Alleen in Saudi-Arabië zijn er moskeeën met meerdere minaretten. De moskee (oppervlakte 52.600 m2) in de stad Adana in het zuiden van Turkije is nog vrij jong. Hij werd in 1998 gebouwd. De bekende welgestelde Sabancı familie liet de moskee bouwen, vandaar de naam. Er kunnen maar liefst 28.000 mensen tegelijkertijd bidden.

Ga je binnenkort naar Istanbul? Hier een overzicht van de mooiste moskeeën in de stad.

Lees ook:Groen Bursa
Lees ook:Tussen kunst en kitch
Lees ook:Minaretverbod kwam van Turkse Zwitser
Lees ook:Bouw Turkse moskee Roosendaal in volle gang
Lees ook:Hagia Sophia verkozen tot mooiste museum van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>