Ice Bucket Challenge ook populair in Turkije

De zogenaamde ‘Ice Bucket Challenge’, waarbij mensen een emmer ijswater over zich heen gooien om zo aandacht te vragen voor de ziekte ALS, heeft Turkije ook bereikt. Duizenden Turken hebben al een emmer water over zich heen gegooid. Ook bekende Turken doen er aan mee. Voetballers, zakenmensen, artiesten, zangers, ze komen allemaal voorbij.

Spijtig is wel dat slechts 350 mensen geld doneerden. Want – hoe leuk het water gooien blijkbaar ook is – het gaat in deze ‘challenge’ wel om geld geven. Die 350 Turken gaven samen wel een hele hoop: maar liefst 200.000 lira. De V.S gaf al 40 miljoen, wereldwijd staat de teller op 63 miljoen.

In Turkije lijden 7000 mensen aan de ziekte ALS.

Zie hieronder een filmpje met bekende Turken en onze eigen Wesley Sneijder (06.26)

 

Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld
Lees ook:Dodental Turkije Mexicaanse griep 353
Lees ook:Simpel maar succesvol: maïs verkopen
Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>