Simpel maar succesvol: maïs verkopen

Op een simpele manier je geld verdienen, daar weten ze in Turkije alles van. Neem nou het verkopen van maïs. De bekende maïsverkopers met hun maïskolven kende je waarschijnlijk al. Maar maïs gaat ook in een bekertje.

Ik vind maïs persoonlijk een erg saaie snack, maar Turken zijn er gek op. Als je wel eens in Turkije bent geweest ben je vast wel eens een maïsverkoper tegengekomen. Niet alleen in een stad als Istanbul zie je ze, maar bijvoorbeeld ook op het strand. Vaak voor 1 lira krijg je een hele kolf, zout erover en knagen maar.

Bekertjes

Sinds een aantal jaar zie je ook steeds meer bekertjes met maïs, in het Turks noemen ze dat ‘Bardakta mısır’. Het werd in korte tijd erg populair en nu zijn de standjes met bekertjes niet meer weg te denken. Je kunt puur en alleen om maïs vragen, maar vaak gaat het samen met een beetje boter. Laatst zag ik mensen er ook mayonaise en ketchup over doen! Interessante combinatie.

 

Lees ook:Populair in Turkije: een ‘broodje patat’
Lees ook:Türlü .. een heerlijk Turks gerecht
Lees ook:Turkije doet weer niet mee aan Eurovisiesongfestival
Lees ook:Einde van een tijdperk: kortje rokjes op middelbare school
Lees ook:Grappig filmpje: Turks-Vlaamse komiek zegt sorry namens alle allochtonen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>