Guus Hiddink nieuwe bondscoach Turkije

Guus HiddinkGuus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach van Turkije. De 63-jarige voetbaltrainer gaat per augustus aan de slag met het Turkse nationale elftal.

De Achterhoeker tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Hij heeft bij de Russische bond nog een contract tot 1 juli. Hiddink kwalificeerde zich niet voor het WK in Zuid Afrika en gaf afgelopen week aan open te staan voor een vertrek. In Turkije volgt hij Fatih Terim op.

Onder leiding van Hiddink moeten de Turken zich kwalificeren voor het EK in 2012. Hiddink wordt in Turkije bijgestaan door de oud-internationals Oguz Cetin, die ook al assistent was onder Terim, en een Nederlandse assistent-trainer, wiens naam nog niet bekend is.

Hiddink is een van de meest succesvolle trainers uit de Nederlandse historie. Zo leidde hij als bondscoach Oranje naar een vierde plaats op het WK 1998. In 2002 deed hij dat nog eens over met Zuid-Korea. In Nederland was hij succesvol als trainer bij PSV. Daarnaast trainde hij onder meer Real Madrid, Valencia en Chelsea. Sinds 2006 was hij actief bij de Russische bond. (Trouw)

Lees ook:Hiddink wijst vorstelijk Turks aanbod van de hand
Lees ook:Hiddink neemt Van Hooijdonk mee naar Turkije
Lees ook:Turken azen op Hiddink
Lees ook:Hiddink vandaag gepresenteerd in Turkije
Lees ook:Guus en Pierre eruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>