Hiddink wijst vorstelijk Turks aanbod van de hand

hiddinkGuus Hiddink heeft een aanbod afgeslagen om bondscoach van Turkije te worden. Het land ziet hem als de perfecte kandidaat om de nationale ploeg te leiden na de mislukte kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika.

Turkije eindigde in Groep 5 van de Europese kwalificatiezone als derde achter Spanje en Bosnië-Herzegovina. Dat is hard aangekomen in het land waar Frank Rijkaard als coach van Galatasaray actief is. Bondscoach Fatih Terim werd ontslagen en de Turken zijn nu op zoek naar een buitenlandse topcoach.

Hiddink staat boven aan de lijst. Turkije is bereid om op hem te wachten tot na het WK in Zuid-Afrika van komende zomer. Tot die tijd is Hiddink nog in dienst van Rusland. Turkije wil heel ver gaan om de toptrainer binnen te halen. Zo is de bond zelfs bereid om nóg meer salaris te gaan betalen dan Roman Abramovitsj en de Russische bond nu al doen. En dat terwijl Hiddink al de best betaalde bondscoach ter wereld is.

De voormalig bondscoach van Oranje – die begin jaren negentig al even werkte in Turkije als trainer van Fenerbahçe – is inmiddels benaderd en heeft meteen laten weten dat hij geen interesse heeft. Hiddink heeft zich nog niet uitgesproken over zijn toekomst. Hij liet al eens doorschemeren dat hij na de zomer van 2010 zou stoppen. Maar de coach is nu in bespreking over contractverlenging in Rusland en staat niet afwijzend tegenover een langer verblijf.

Bron: Voetbal International

Lees ook:Guus Hiddink nieuwe bondscoach Turkije
Lees ook:Turken azen op Hiddink
Lees ook:Hiddink vandaag gepresenteerd in Turkije
Lees ook:Hiddink neemt Van Hooijdonk mee naar Turkije
Lees ook:Hiddink leidt Turkije naar eerste winst!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hiddink wijst vorstelijk Turks aanbod van de hand

  1. yildiray

    99 procent word hiddink de trainer van turkije

    tuurlijk gaat hiddink niet gelijk zeggen ja ik ga naar turkije alles moet nog worden besproken.

    ik zeg je julllie 1 ding hiddink komt naar turkije ben ik van overtuigd!

    is een hele goede trainer en heeft het eerder in turkije gewerkt bij fenerbahce.

    hij weet ongeveer wat hem te wachten staat.

    Guus ik verwelkom je alvast en hopelijk zullen lang van je genieten….

    turkije for ever!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Cihan

    Yildirim, hoe weet je zo zeker dat Hiddink komt. Heb jij een glazen bol of zo…? Als ie komt is dat natuurlijk mooi, maar wat heeft die man te zoeken in Turkije, er liggen voor hem mooiere aanbiedingen op de vloer. Het voetbal in Turkije is zo anders, dat Hiddink ook wel weet: daar begin ik niet aan want dat wordt toch niets… Zelfs Hiddink kan dit niet veranderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>