Turkse Lira is niets meer waard

untitledDe waarde van de Turkse lira is vandaag tot een dieptepunt gezakt. 1 Turkse lira is nog maar 0.35 eurocent waard. Slecht nieuws voor de Turken, maar mensen die hun dollars of euro’s in Turkije omwisselen voor Turkse lira’s krijgen daar heel veel geld voor terug. Voor 1 euro krijg je maar liefst 2.86 lira. Buitenlandse investeerders draaien de geldkraan dicht omdat zij zich zorgen maken over decorruptieschandalen waarvoor deze week meer dan 50 mensen voor zijn opgepakt.

De waarde van de lira is ten opzichte van de dollar in tijden niet zo laag geweest. In 1981 stond de lira even laag.

Corruptie

Er werden deze week 52 Turken opgepakt in Turkije die allemaal verdacht worden van corruptie. Onder hen bevinden zich drie zonen van ministers uit het kabinet, prominente zakenlieden en regionale bestuurders. Het zou gaan om gesjoemel met aanbestedingen van overheidsopdrachten. Ook topman Süleyman Aslan van staatsbank Halkbank werd opgepakt.

Premier Erdogan vertrouwt het zaakje niet en denkt dat geestelijk leider Fethullah Gülen (die in de V.S woont) het onderzoek heeft aangezwengeld om de regering in diskrediet te brengen.

Lees ook:Turkse lira bereikt dieptepunt, euro nu veel waard
Lees ook:Een gouden ring huren
Lees ook:Centrale bank Turkije redt Turkse lira
Lees ook:Turkije arresteert twintig verdachten van moord op christenen
Lees ook:Huis staat midden op snelweg Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>