Turkse lira bereikt dieptepunt, euro nu veel waard

Wie nu op vakantie is in Turkije en euro’s bij zich heeft en die inwisselt voor lira’s, mag zich rijk noemen. De Turkse lira is vandaag opnieuw naar een dieptepunt gezakt. Slecht voor de Turkse economie, maar wel erg voordelig voor toeristen met euro’s of dollars in hun portemonnee. De waarde van de Turkse lira is al maanden erg zwak, maar vandaag werd er een nieuw dieptepunt bereikt: 1 euro is 3,22 lira waard.

Een paar schoenen die 500 lira kosten.. het klinkt in eerste instantie veel, maar je betaalt er omgerekend nog geen 160 euro voor. Om maar een voorbeeldje te noemen. Ideaal dus die zwakke lira voor shopliefhebbers.

De Turkse lira is al een lange tijd erg zwak en instabiel. Vorig jaar kreeg je voor 1 euro ‘slechts’ 2.60 lira. De afgelopen maanden is de waarde alleen nog maar meer gedaald. De centrale bank van Turkije probeerde eind vorige week met twee interventies de koersdaling van de lira te stoppen, maar die pogingen mislukten.

Goedkope vakantie en huis kopen

In een enquete van de website van de Telgraaf liet 52% van de Nederlanders weten blij te zijn met de zwakke lira omdat vakanties naar Turkije nu goedkoper worden. Ook zien mensen het als een goed moment om een huis in Turkije te gaan kopen.

Wat vind jij? Ben jij blij met de zwakke Turkse lira?

 

Lees ook:Turkse Lira is niets meer waard
Lees ook:Centrale bank Turkije redt Turkse lira
Lees ook:Vanaf april 2014 alleen nog met e-visum naar Turkije
Lees ook:E-visum Turkije voorlopig uitgesteld tot november 2014
Lees ook:Jaaroverzicht (2014) Turkije

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turkse lira bereikt dieptepunt, euro nu veel waard

 1. Willem den Heijer

  Let even op de grammatica in de tekst. Onstabiel? Moet zijn: instabiel. … je betaald …? Moet zijn: … je betaalt ….. …. die inwisseld? Moet zijn: .. die inwisselt …..

  Succes

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong Auteur

  Hoi Willem,

  Bedankt voor je oplettendheid.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>