Centrale bank Turkije redt Turkse lira

‘We gaan desnoods de hele nacht door’, dit soort leuzen stonden gisteravond op Turkse nieuwssites. De centrale bank van Turkije beloofde gisteren om een oplossing te vinden voor de zwakke koers van de lira. En, ze zijn er uitgekomen: het belangrijkste rentetarief is fors verhoogd, van 4,5 naar 10 procent. Dat betekent dat het erg aantrekkelijk wordt voor (buitenlandse) investeerders om in Turkije zaken te doen of te investeren, je krijgt nu een behoorlijke hoge rente. Op deze manier wil de centrale bank de waardedaling van de lira tegengaan.

Een nachtje doorvergaderen heeft zijn vruchten afgeworpen. De lira is opeens behoorlijk uit zijn dal geklommen. Een paar dagen lang kreeg je zo’n 3.20 Turkse lira voor 1 euro. Nu is dat nog ‘slechts’ 3.03. Ik ben benieuwd hoeveel de lira aan het einde van deze week waard is.

Lees ook:Turkse jongens kunnen dienstplicht afkopen voor 18.000 tl
Lees ook:Turkse lira bereikt dieptepunt, euro nu veel waard
Lees ook:Alcohol schreeuwend duur in Turkije
Lees ook:Turkse badplaatsen swingen op ‘Salla’
Lees ook:Turkije vereerd met hoog bezoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>