EU schuld aan crisis

Al jaren wordt Turkije tegengehouden in haar pogingen lid te worden van de Europese Unie. Nu alle economieën op hun gat liggen prijst de Turkse President Abdullah Gül de relatief gezonde Turkse economie.

Hij vindt dat de nalatigheid van de Europese Unie de oorzaak is van de financiële malaise. Dit heeft hij gezegd tijdens de World Policy Conference in Wenen.

Maar juist nu alle landen alle zeilen moeten bijzetten om zelf aan de criteria te voldoen die de Europese Unie heeft gesteld kan Turkije zonder moeite alle punten afstrepen.

Omdat het op dit moment zoveel moeite kost groeit in Ankara juist de overtuiging dat Turkije maar moet stoppen met het najagen van het lidmaatschap.

Gül beschuldigde de EU zelfs, dat zij een slecht bestuur hebben. De nalatigheid van de EU zou de reden zijn van de financiele situatie van dit moment.

De EU moet eerst orde op zaken stellen voordat verder gekeken kan worden.

Lees ook:Griekenland kan vluchtelingenstroom Turkije niet meer aan
Lees ook:Visum Turkije kun je nog steeds op vliegveld kopen
Lees ook:Turkije en Europa in vicieuze cirkel
Lees ook:Geert Wilders beleefd of dom?
Lees ook:PVV wil onderzoek naar eerwraak Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>