Baykal’s comeback

We zeiden het een paar weken geleden al, Deniz Baykal is zeker niet afkerig van een come back als leider van de CHP. Eerder dit jaar kwam hij in opspraak door een op Internet circulerende video. Daarop bedreef hij de liefde met een mevrouw uit het parlement waar hij niet mee getrouwd was.

Dit betekende Baykal’s vertrek, maar de mogelijkheid van een terugkeer was er gelijk al en verdween nooit helemaal. Tijdens een bezoek aan het Zwarte Zee gebied werd Baykal onlangs gevraagd of hij overwoog zich kandidaat te stellen, mocht het CHP bestuur besluiten tot een buitengewoon partijcongres. Baykal haalde een grote glimlach uit zijn binnenzak en antwoordde dat niets zeker in het leven is. ‘Het is niet eens zeker of we morgen nog zullen leven’, voegde hij daar aan toe. Maar een goede verstaander heeft ook in Turkije niet meer dan een half woord nodig. En die goede verstaanders wisten al heel snel dat Baykal wel degelijk overweegt terug te keren.

Eerder was al bekend dat Baykal aan een come back dacht voor het geval de huidige CHP leider Kemal Kilicdaroglu, er bij de verkiezingen volgend jaar niet in mocht slagen om de AK-partij te verslaan. Maar mogelijk wacht Baykal daar dus niet eens op en probeert hij de leiding over de partij eerder al naar zich toe te trekken. Volgens de laatste berichten gaat het CHP congres eind december plaatsvinden, nu een meerderheid in de partij het er over eens is dat er een dergelijke bijeenkomst moet komen. Met Baykal op de achtergrond als mogelijk lachende derde, blijven oud-partij secretaris Önder Sav en Kilicdaroglu de twee kemphanen. Sav is er van overtuigd dat hij de machtigste is en wil dat ook graag blijven. Kilicdaroglu hoopt vooral op een frisse wind door de CHP, om de partij enige kans te geven bij de verkiezingen van volgend jaar. Zit iets in, want een moderne jongen is die Sav zeker niet.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Turkse oppositie heeft nieuwe leider
Lees ook:Chaos houdt aan binnen de CHP
Lees ook:Machtstrijd binnen de CHP
Lees ook:Nieuwe rel over samenzwering tegen CHP
Lees ook:Erdoğan de grootste, maar uitslag Ankara nog onzeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>