Den Haag werkt samen met steden Oost-Turkije

Oost-TurkijeDen Haag gaat een vriendschapsband aan met vier steden in Oost- en Midden-Turkije. Daarbij wordt een samenwerking aangegaan op het gebied van gezondheidszorg, bewonersparticipatie, vrouwenemancipatie, economie en burgerschap.

Burgemeester Van Aartsen ondertekende maandag de overeenkomst met vertegenwoordigers van de vier steden, in het bijzijn van ongeveer 200 Turkse Hagenaars. Een belangrijk deel van de Turkse gemeenschap in Den Haag is afkomstig uit de vier steden Karaman, Karakocan, Kovancilar en Palu.

Eerder sloot de gemeente al een soortgelijke overeenkomst met Suriname en Marokko. De gemeente benadrukt dat het hier niet gaat om een stedenband, maar een samenwerking. De overeenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van vier jaar en zal jaarlijks worden geëvalueerd.

TurksNieuws.nl

Lees ook:Spoeddebat over bijstandsfraude
Lees ook:Turkish Airlines nieuwe sponsor van Feyenoord
Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Istanbul en Den Bosch ware concurrenten
Lees ook:Turkse broodjeszaak Simit Sarayı steeds populairder in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>