Ruime overwinning Geert’s PVV

De eerste uitslagen vanuit Almere laten een ruime overwinning voor de PVV zien. In Den Haag staat de partij tweede achter de PvdA. “Dit succes is de springplank naar succes in heel Nederland”, sprak Geert Wilders in Almere. “Wij gaan op 9 juni de grootste partij van Nederland worden”.

Om 23.10 uur waren in Almere de uitslagen van meer dan de helft van de stembureaus binnen. De PVV heeft in de tussenstand bijna 22 procent van de stemmen, de PvdA, door Geert ook wel de “Partij van de Arabieren” genoemd, bijna 17 procent en de VVD 15 procent. In Den Haag gaat de PvdA aan kop met ruim 22 procent van de stemmen. De PVV staat er tweede met ongeveer 19 procent.

“Eén ding is zeker”, sprak PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma op de partijbijeenkomst in Den Haag, “de PVV is binnen in Den Haag!” Hij noemde het “een doorbraak van jewelste” en beloofde dat de PVV “Den Haag gaat veranderen”.
In Almere volgen PVV-kandidaatraadsleden en sympathisanten van de partij de uitslagen in het zwaarbewaakte café Get Down, op een steenworp afstand van het stadhuis. Geert Wilders kwam later op de avond aan in Almere om feest te vieren met zijn partijleden.

Tijdens de overwiningstoespraak zei Wilders dat de uitslag van de verkiezingen de start van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen markeert.
“In de peiling van Maurice de Hond zijn wij virtueel de grootste partij van Nederland, met 27 zetels. Wat in Almere en Den Haag kan, kan in heel Nederland. Dit succes is de springplank naar succes in heel Nederland”, aldus een opgetogen Wilders.
Omdat Wilders in Almere is zal hij niet meedoen aan het einddebat tussen de landelijke partijleiders.

De PVV profileerde zichzelf de afgelopen weken in beide steden met het bepleiten van een verbod op het dragen van hoofddoekjes bij alle instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen. Verschillende analisten denken hieruit af te kunnen leiden dat de partij regeringsverantwoordelijkheid in de twee plaatsen uit de weg gaat.

Bron: Elsevier

Lees ook:Duitse krant vergelijkt Wilders met Hitler
Lees ook:Samson nieuwe partijleider PvdA
Lees ook:Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD
Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen
Lees ook:Wilders stopt als raadslid in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>