Gezocht PKK-lid uit Nederland gearresteerd in Italië

PM Erdoğan's good ties with hsi Italian counterpart Silvio Berlusconi may work in Turkey's favor. AA photoHet hoofdbureau van de politie van Venetië onderhandelt over een in Albignasego (Padua) gearresteerd PKK-lid uit Nederland.

De 58-jarige Nizamettin Toguç is een Nederlandse staatsburger van Turkse komaf. De Italiaanse politie arresteerde hem tijdens de onderzoeken die sinds twee jaar worden uitgevoerd door de Centrale Directie van de Politie van Preventie van het Departement van Openbare veiligheid.

Deze onderzoeken zorgden er ook voor dat in februari dit jaar in de provincie Pisa een trainingskamp van de Koerdische partij PKK werd ontdekt. Zo konden er elf verordeningen tot voorlopige hechtenis worden uitgevaardigd.

Nizamettin Toguç wordt aangewezen als een van de grootste exponenten van de PKK in Europa. Hij is gearresteerd in het kader van een internationale maatregel uitgevaardigd door het gerechtshof van Ankara. Toguç zou lid zijn van de terroristische groepering PKK/Kongra-Gel.

Bron: Libero-news.it

Lees ook:Koerden doodgeschoten door Turkse winkelier
Lees ook:Turkse voetballers gearresteerd voor omkoping
Lees ook:Turkije arresteert tientallen Koerden
Lees ook:Vele Koerden gearresteerd in Turkije
Lees ook:Turkije verdenkt Israël van complot met Koerden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>