Koerden doodgeschoten door Turkse winkelier

In het zuidoosten van Turkije heeft een winkelier twee mensen doodgeschoten toen zijn winkel werd belaagd door Koerdische betogers.

Zes mensen raakten gewond. De winkeleigenaar is gearresteerd. De Koerden bekogelden de winkel in de stad Bulanik met stenen en molotov-cocktails. In het hele land gingen Koerden de straat op om te demonstreren tegen het verbod van de landelijke Koerdische Democratische Partij DTP.

De Turkse televisie vertoonde beelden uit Bulanik. Daarop is te zien dat de politie de Koerdische demonstranten met traangas uit elkaar jaagt. Afgelopen vrijdag verbood het Constitutionele hof de enige Koerdische partij in het Turkse parlement omdat die banden zou hebben met de Koerdische terreurbeweging PKK. Sindsdien waren er al in verschillende delen van het land rellen. (NOS)

Lees ook:Veel DTP-leden opgepakt in Turkije
Lees ook:Demonstratie Koerden Amsterdam loopt uit op vechtpartij
Lees ook:Voetbalrivalen zij aan zij tegen gewelddadige Turkse politie
Lees ook:Politie botst met Koerdische demonstranten in Zuid-Oost Turkije
Lees ook:Vele Koerden gearresteerd in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>