Turkse voetballers gearresteerd voor omkoping

Photo Todays ZamanDe politie in Turkije heeft bijna vijftig mensen gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij omkoping in het voetbal.

Volgens het persbureau Anatolia gaat het ook om een aantal voetballers uit de hoogste divisie in het land. De Turkse voetbalfederatie bevestigde woensdag dat er onderzoek wordt verricht naar ‘verkochte’ wedstrijden.

De federatie heeft vorig jaar augustus de openbaar aanklager in Istanbul gevraagd drie verdachte wedstrijden te onderzoeken. Volgens de bond, binnenkort de werkgever van de aanstaande bondscoach Guus Hiddink, maken deze mogelijk ‘omgekochte’ duels geen deel uit van het grootscheepse gokschandaal dat vorig jaar door de Duitse justitie is ontdekt.

Het openbaar ministerie in Bochum onthulde in november dat zo’n 200 wedstrijden in Europa onder verdenking staan van fraude en manipulatie, waaronder een aantal uit de hoogste Turkse competitie. (Parool)

Lees ook:Hiddink: ‘Ervaring is verschil tussen Duitsland en Turkije’
Lees ook:Turken azen op Hiddink
Lees ook:Ajax wil Hiddink weghalen bij Turkije
Lees ook:Hiddink leidt Turkije naar eerste winst!
Lees ook:Hiddink neemt Van Hooijdonk mee naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>