Turk verliest Zwitsers paspoort door polygamie

polygamyEen Turkse man die de Zwitserse nationaliteit had gekregen door met een Zwitserse vrouw te trouwen, moet die nationaliteit weer inleveren omdat hij ook een gezin blijkt te hebben in zijn vaderland.

De man, die 26 jaar was getrouwd met de Zwitserse, bleek nog een partner te hebben in Turkije, met wie hij twee dochters heeft. De Turkse man reisde geregeld naar zijn familie in Turkije en ondersteunde die financieel. Hij kreeg in 2003 een Zwitsers paspoort vanwege zijn huwelijk met de Zwitserse, die gewoon op de hoogte was van zijn tweede leven in Turkije.

Pas vijf jaar na de toekenning van de Zwitserse nationaliteit gaf de Zwitserse vrouw het door aan de autoriteiten. In 2008 besloten de autoriteiten hem zijn Zwitserse nationaliteit te ontnemen. Dat besluit is nu bevestigd door een rechtbank waar burgers overheidsbesluiten kunnen aanvechten. De Turkse man is gescheiden van de Zwitserse toen hij in 2008 zijn Zwitserse paspoort verloor. (De Telegraaf)

Lees ook:Minaretverbod kwam van Turkse Zwitser
Lees ook:Koerden opgepakt in Istanbul
Lees ook:Turkije boos op Rutte
Lees ook:Naar Turkije? Paspoort moet 60 dagen geldig zijn na afloop visum
Lees ook:Turkse man heeft niet genoeg aan één vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>