Turkse man heeft niet genoeg aan één vrouw

Steeds meer Turkse mannen hebben niet voldoende aan één vrouw. Ze nemen een tweede. Of zelfs een derde en een vierde. Het polygame huwelijk is in Turkije weliswaar sinds 1923 verboden, maar desondanks wijdverbreid.

Dat laat de nu gepubliceerde studie van twee wetenschappers van de vooraanstaande Hacettepe-universiteit in Ankara zien. Het onderzoek werd in opdracht gegeven door de gelijkstellingcommissie van het Turkse parlement.

Ilknur Yüksel Kaptanoglu en Banu Ergöcmen stellen in hun onderzoek een toenemende trend naar polygamie vast. Ongeveer 186.000 Turkse vrouwen moeten hun man met één of meerdere vrouwen delen. Vooral in de oostelijke en zuidoostelijke provincies is dit wijdverbreid. Vaak zoeken Turkse mannen een tweede vrouw, wanneer de wettelijke echtgenote niet de gewenste stamhouder ter wereld kan brengen. Volgens het onderzoek denkt 29% van de Turken, dat een zoon de macht van een man versterkt. In het noordoosten van Turkije is zelfs 56% dit van mening. Lees verder in Het Vrije Volk

Lees ook:Waar zijn de kapsters in Turkije?!
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Les over eerwraak moet al beginnen op basisschool
Lees ook:Hevige regenval voorspeld voor Centraal-Turkije

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turkse man heeft niet genoeg aan één vrouw

 1. Hotel Titanic

  Waarschijnlijk hebben veel Nederlandse mannen hier ook last van als zij het voor het zeggen zouden hebben.

    /   Reply  / 
 2. Johanneke

  Dag allemaal,

  Vanuit onze opleiding SPH onderzoeken wij wat jongeren met een verschillende etnische achtergrond en hun ouders vinden van de hulpverlening in Nederland. Om hier een goed antwoord op te kunnen geven zouden we het fijn vinden als jij hierover jouw mening zou willen geven! De gegevens worden helemaal anoniem in ons onderzoek verwerkt.

  De link naar de enquete is: http://www.thesistools.com/web/?id=238723

  Alvast bedankt voor het invullen!

  Met vriendelijke groet,
  Caroline en Johanneke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>