Kou arriveert in Turkije met revanche

Na weken warm en zonnig weer arriveerde er vanuit de Balkan een verkoeling in Turkije, vergezeld van regen, sneeuw en natte sneeuw. De sterke wind veroorzaakte vrijdag een overstroming in de Egeïsche provincie Aydın, die een dode en twee vermisten achterliet.

Slecht weer heeft het dagelijkse leven in Istanbul aangetast, met een toename aan ongelukken en hevige ontregeling van het verkeer. Sommige vluchten en veerboten die gisteren stonden ingepland zijn geannuleerd als gevolg van het weer. De Meteorologische Dienst van de Turkse staat, DMİ, voorspelt regenachtig weer voor de westelijke Marmara Zee, Zwarte Zee, zuidelijke Egeïsche en Mediterrane regio’s van het land, terwijl voor de oostelijke Marmara regio, inclusief de provincies Istanbul, Sakarya en Kocaeli, de Anatolische en westelijke Zwarte Zee regio’s sneeuw wordt verwacht.

Nooroostwaarts zal de wind snelheden bereiken van tussen de 50 en 70 kilometer per uur, volgens DMİ’s weersvoorspelling. Ook circuleren er berichten dat de wind in de Anatolische en noordwestelijke regio’s snelheden zal bereiken van tussen de 30 en 40 kilometer per uur. De dienst waarschuwde ook voor stormen in de Turkse zeeën.

Watervloeden doodden een 20-jarige vrouw in de Egeïsche provincie Aydın op vrijdag, nadat een beek overstroomde en een auto wegsleepte, zo meldde persbureau Anatolia. Twee andere passagiers werden meegevoerd door de watervloed. Reddingswerkers zochten vrijdag in de namiddag naar de twee missende passagiers.

De regenval houdt zondag aan in oostelijk Marmara, de oostelijke Mediterrane en de oostelijke Zwarte Zee kustregio’s, alsmede het zuidoosten van Anatolië, terwijl in andere regio’s sneeuw wordt verwacht, meldt DMİ.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Hevige regenval voorspeld voor Centraal-Turkije
Lees ook:Koufront dringt Turkije binnen en brengt sneeuw
Lees ook:Vier doden door sneeuwstorm Turkije
Lees ook:Illegalen in Egeïsche zee verdronken
Lees ook:Eerste sneeuwval dit jaar Zwarte Zee gebied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>