Vier doden door sneeuwstorm Turkije

Tekirdağ this weekendEen vierde persoon is zondag dood gevonden door de sneeuwstorm die zorgde voor elektriciteits- storingen in Turkije en verkeerschaos in buurland Bulgarije.

Het bevroren lichaam van Mehmet Aksit werd gevonden nabij het kleine stadje Akkışla in de centraal gelegen provincie Kayseri, nadat familieleden de 78-jarige man als vermist hadden opgegeven. Zaterdag werd het bevroren lichaam van Nuri Turhan, een 81-jarige Korea-veteraan, gevonden in een bergachtige regio in de provincie Aydın, waar hij een dag ervoor spoorloos verdween. Ook een 75-jarige man overleed na hypothermia (onderkoeling) in de noordwestelijke provincie Tekirdağ.

De sneeuwstorm die begon in de nacht van vrijdag op zaterdag trof ook delen van Bulgarije. In Istanbul veroorzaakte de sneeuwstorm elektriciteitsstoringen en afsluiting van gas en water. In de westelijke regio, nabij de Griekse en Bulgaarse grens, blokkeerden de sneeuw de grote wegen. In een buitenwijk van Istanbul kantelde een bus waardoor 10 mensen gewond raakten.

De sneeuwval wordt verwacht tot vanavond aan te houden en kan een hoogte tot wel 35 centimeter bereiken in sommige delen van Istanbul. (Hürriyet)

Lees ook:EU breidt strenge bewaking bij Turkse grens uit
Lees ook:Zes Turkse soldaten gedood bij aanval Koerdische rebellen
Lees ook:Bulgarije opent dam en Turkije loopt onder water
Lees ook:Nog een lichaam gevonden, dodental overstroming nu 32
Lees ook:Vier Koerdische rebellen gedood in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>