EU breidt strenge bewaking bij Turkse grens uit

De Europese Unie gaat de grens met Turkije strenger bewaken om zo de toestroom van illegalen tegen te gaan. Na succesvol strenger toezicht op de Griekse grens, gaat de EU nu ook in Bulgarije intensiever controleren.

Vandaag ging de Operatie Poseidon van start, waarmee de Europese Unie naast de Griekse nu ook de Bulgaarse autoriteiten helpen bij de controle van deze Europese buitengrens. Poseidon is de opvolger van de RABIT-missie, die begin november voor Griekenland was ingesteld. Nederland droeg met grenswachters bij aan deze operatie.

Poseidon voor continuïteit zorgen bij de inspanningen om illegale immigratie te voorkomen. Door de massale toestroom van vluchtelingen over de slecht bewaakte grens met Turkije ontstonden in Griekse opvangkampen onmenselijke toestanden.

Lees ook:Athene wil hek aan grens met Turkije
Lees ook:Griekenland kan vluchtelingenstroom Turkije niet meer aan
Lees ook:Akkoord Griekenland en Turkije over migranten
Lees ook:Griekenland wil Europese patrouilles tegen immigranten
Lees ook:Met gevaar voor eigen leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>