Eerste sneeuwval dit jaar Zwarte Zee gebied

Heavy snowfall catches residents of the Black Sea region unawaresTerwijl er aan de Turkse west- en zuidkust nog mensen op het strand liggen te bakken, vielen in het Zwarte Zee gebied al de eerste sneeuwvlokken. En hoe.

Eerder dan verwacht verstoorde zware sneeuwval begin deze week het dagelijkse leven van de inwoners van het Zwarte Zee gebied. De hoogvlaktes van de noordoostelijke provincies Gümüşhane, Trabzon en Rize, en de Centraal-Anatolische provincie Sivas namen de eerste sneeuwvlokken in ontvangst, die in de meeste delen opliepen tot een sneeuwlaag van wel 30 cm.

Er moesten reddingswerkers aan te pas komen om de inwoners die vast waren komen te zitten in de sneeuw te helpen. Wegen die naar de provincies lopen werden afgesloten. In Trabzon alleen al sloot de sneeuw 25 dorpen volledig af van het verkeer. De laagste temperatuur werd gemeten in de oostelijke provincie Erzurum met vijf graden beneden nul.

Ondertussen genieten inwoners en toeristen aan vooral de Turkse Rivièra nog volop van de zon. Aan de ene kant van het land zware sneeuwval, aan de andere kant volop strandweer. Een scenario dat we in ons mini-landje waarschijnlijk nooit zullen meemaken.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review

Lees ook:Hevige regenval voorspeld voor Centraal-Turkije
Lees ook:Kou arriveert in Turkije met revanche
Lees ook:Regen verplaatst zich naar het oosten
Lees ook:November maar nog steeds zomer
Lees ook:Hitte; alleen in de zomer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>