November maar nog steeds zomer

In Nederland is de maand november vaak niets meer dan een natte en sombere maand met veel wind en koude nachten. In Turkije (met name in het westen) is de winter nog helemaal niet begonnen. Zelfs de herfst heeft zich nog niet laten zien.

In de grootste steden van Turkije; Izmir, Istanbul en Ankara is het op dit moment zonnig en ruim boven de 20 graden. Ongekend voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het bijvoorbeeld in Istanbul zo’n 15 tot 18 graden in november. Nu is het 23 graden. Wie dus een stedentripje naar Istanbul heeft gepland kan zijn of haar handschoenen thuis laten en zonnebril meenemen. Het ziet er naar uit dat deze heerlijke temperaturen nog wel even aanblijven. Het regent ‘s avonds wel in Istanbul, het koelt dan ook flink af. Helemaal ‘tropisch’ is het in Antalya, daar wordt het deze week 28 graden.

Is het dan nergens koud in Turkije? De laagste temperaturen vind je op dit moment in oostelijke steden als Kars en Erzurum. De mensen moeten het daar doen met ‘slechts’ 15 graden.

Lees ook:Lente in Nederland, regen in Istanbul
Lees ook:Hitte; alleen in de zomer?
Lees ook:Ramadan gaat pittig worden deze zomer..
Lees ook:Turkije onder dik pak sneeuw
Lees ook:Koufront dringt Turkije binnen en brengt sneeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>