Journalisten de straat op in Taksim Istanbul

Een groep journalisten is vandaag de straat op gegaan om hun woede te uiten over het gewelddadige optreden van de Turkse politie tegen journalisten en over de perscensuur tijdens de protesten. Dit deden de journalisten in de bekendste winkelstraat van Istanbul, de Istiklal Caddesi.

Journalisten, zowel Turkse als buitenlandse, maken al wekenlang een vreselijk moeilijke tijd door in Turkije. Het wordt hen vaak onmogelijk gemaakt hun werk te doen. Fotografen worden opgemaakt als zij een foto willen schieten, tv- stations hebben boetes moeten betalen omdat zij beelden van de protesten lieten zien, redacteuren werden zonder reden ontslagen en ga zo maar door.

Persvrijheid Turkije

Tijdens de protesten zijn er journalisten en fotografen opgepakt, geslagen, mishandels, bedreigd en ontslagen. Alleen maar omdat ze hun werk wilde doen. Hieruit blijkt helaas maar weer dat het bijzonder slecht gesteld is met de persvrijheid in Turkije.

Foto: Journalist Mehmet Kaçmaz werd door een plastic kogel gewond geraakt aan zijn oog toen hij verslag deed van de protesten.

 

Lees ook:Turkse politie grote vijand voor journalisten
Lees ook:Journalist Gökhan Biçici (opnieuw) opgepakt door politie
Lees ook:Vechten voor persvrijheid in Turkije
Lees ook:Journalisten vrij!
Lees ook:Veel kritiek op Turkije vanwege arrestaties journalisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>