Journalist Gökhan Biçici (opnieuw) opgepakt door politie

De Turkse journalist Gökhan Biçici is gisteravond in de wijk Kadıköy door de politie gearresteerd. De reden hiervoor? Hij deed gewoon zijn werk. De Turk kreeg al eerder te maken met politiegeweld. In juni werd hij door agenten in elkaar geslagen en geschopt. Het werd toen gefilmd door omstanders en op Youtube gezet. 

Dat je als journalist je werk amper kunt doen in Turkije, is oud nieuws. Tijdens de rellen van afgelopen zomer werden veel journalisten zonder redenen gearresteerd en mishandeld door de politie. Ook gisteravond in Kadıköy was het niet veilig voor journalisten. Gökhan Biçici – die voor IMC TV werkt - werd gisteren opgepakt omdat hij niet in het bezit zou zijn van een geldige perskaart.

In juni (tijdens de Gezi park protesten) werd hij op brute wijze door de politie te grazen genomen. Zie hieronder het heftige filmpje:

 

 

Lees ook:Journalisten de straat op in Taksim Istanbul
Lees ook:Zes mannen beschuldigd van verkrachting Duitse tiener in Turkije
Lees ook:Opnieuw onrust in Istanbul: traangas en granaten
Lees ook:Vechten voor persvrijheid in Turkije
Lees ook:Journalist Turks dagblad doet aangifte van bedreiging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>