Turkse verleidingen: gezellig en informatief

Laat je verleiden

‘Turkse verleidingen’ is een reisverslag en reisgids in een. Het boek is naast informatief ook erg gezellig om te lezen! Je krijgt het gevoel echt met de schrijfster mee te reizen als een van haar vrienden. Want dat is wat Ebru Umar ook doet. Toen de Turkse schrijfster in 2004 na tien jaar eindelijk weer eens terugkeerde naar het land waar ze als kind de zomers doorbracht, werd ze aangenaam verrast door de vooruitgang die het land had doorgemaakt. Sindsdien keerde zij regelmatig terug en altijd in gezelschap van vrienden. Hieruit ontstond Turkse verleidingen.

Istanbul, Kaş, Antalya, Izmir, Kuşasadi

Ebru Umar’s verhalen zijn even divers en origineel als het uitgestrekte land dat zij beschrijft. Musea, moskeeën en kerken, het Turkse nachtleven en tradities naast Koerden, zwarte Fatma’s en allochtonen komen aan bod. Ook informeert de schrijfster over Turkse woordjes, do’s en don’ts, de lekkerste restaurants van Istanbul, Izmir en Kuşadası, én de beste stranden in Kaş, Antalya en Kuşadası. Reiservaringen in een land zonder straatnamen en mét een leger dat vrouwenrechten beschermt, restaurants die het woord ‘service’ wél kennen en winkelcentra die zelfs de meest verwende shopper doen duizelen.

Wie is Ebru Umar?

Ebru Umar (1970) debuteerde in 2003 als columniste op ‘De Gezonde Roker’, de website van Theo van Gogh. Ze is vaste columnist voor Metro en Libelle en publiceert regelmatig in diverse dag- en weekbladen zoals de Volkskrant, Viva en Het Parool. In 2004 verscheen haar boekdebuut Burka & Blahniks, in 2006 gevolgd door Geen talent voor de liefde.

Kijk ook op de website van Turkse Verleidingen.

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld
Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s
Lees ook:Leuk voor kinderen in de zomervakantie: Kuşadası en omgeving
Lees ook:Het Saint-Tropez van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>