Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s

Het leek gisteren wel alsof héél Turkije onderweg was naar familie.. en dat was in feite ook zo, want er waren gisteren nog nooit zoveel auto’s en bussen op de Turkse wegen. Aanstaande maandag begint het drie dagen durende Suikerfeest oftewel Bayram in Turkije. Omdat de meeste mensen vrij zijn van hun werk, zoeken ze (dit weekend)  familie en vrienden op in heel Turkije om samen het einde van de Ramadan te vieren.

Duizenden auto’s van Istanbul naar Izmir

Het was was gisteren een ware ramp op de Turkse wegen. Ook ik stond in de file. Ik was met de bus (Kamil Koç) op weg van Istanbul naar Izmir. Een reis die normaal gesproken 8 tot 9 uur duurt. Helaas deden we er 14 uur over. Rondom Istanbul waren de wegen bomvol. Overal zag je auto’s volgepropt met familieleden en volle touringcarbussen op weg naar plaatsen als Ankara, Marmaris, Antalya en ga zo maar door.

Bij de haven van Eskihisar (onder Istanbul) werd gisteren een record gevestigd. In 24 uur staken maar liefst 23.000 auto’s de zee van Marmara over met de veerboot, op weg naar Bursa en verder. Er werden extra boten ingezet om de vele auto’s en bussen naar de overkant te brengen.

(foto’s Tosca de Jong)

 

Lees ook:Dodental Istanbul opgelopen tot 34
Lees ook:Duiken in Turkije
Lees ook:Op vakantie in Turkije? Ga er op uit!
Lees ook:PKK bedreigt toeristische badplaatsen in Turkije
Lees ook:Toeristen gewond bij busongeluk Antalya

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>