Het Beste van Turkije

Turkije is en blijft een ontzettend populair vakantieland. Jaarlijks vliegen een miljoen Nederlanders naar Turkije. Wat maakt het land zo aantrekkelijk? Is het de zee, het heerlijke klimaat, de natuur of het lekkere eten? In deze rubriek laat ik wekelijks een ‘Turkije-fan’ aan het woord.

Deze week vertelt Jeannette Korlaar (42), eigenaar bij vof Korlaar Ruizendaal&Zoon, over haar favoriete Turkije.

Aantal keer in Turkije geweest: Pfff.. ik kom al vanaf 1991 in Turkije en ga er ongeveer 3 keer per jaar naar toe, dus reken maar uit haha.

Mijn favoriete Turkse plaats of stad (en waarom?): Kuşadası, omdat het er authentiek én modern is. Ik ben bijna in alle badplaatsen geweest maar kom hier nu al weer 8 jaar.

Het lekkerste uit de Turkse keuken: Nou, ik vind bijna alles wel lekker, maar Iskender kebab is een favoriet.

Mijn leukste vakantieherinnering: De laatste 8 jaar vond ik eigenlijk het leukst. Ik ga altijd eerst met mijn gezinnetje een week lekker samen op vakantie en dan komen er meestal ook vrienden langs die dan ongeveer twee weken blijven. Ik vind het altijd erg leuk om al mijn Turkse vrienden weer te zien. Ook een mooie vakantieherinnering is het zwemmen met dolfijnen, dat was één van mijn dromen en het was het super. Ik kreeg het cadeau voor mijn verjaardag.

Turkije is een fijn (vakantie)land omdat: Het er mooi is, het eten lekker is, in Kuşadası is de temperatuur goed en de mensen zijn er gastvrij. Ja, Turkije is gewoon mijn tweede thuis geworden.

In de toekomst zou ik graag nog eens: Nu huren we elke keer een huis voor een maand, maar in de toekomst wil ik er graag een huisje kopen.

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Acteur Gürkan Küçükşentürk over ‘zijn’ Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Beste van Turkije

  1. Dirko

    Ik kan alleen maar beamen wat Jeanette hier schrijft over Turkije. Ik ben ook een grote fan van Turkije en ben er ongeveer 30x geweest in verschillende regio’s. Er iets kopen zou ik je afraden Jeanette, dat wegens de addertjes onder het gras. Een huis kan je er kopen maar de grond waarop het staat blijft voor eeuwig van Turkije. Ik heb ook een vriendin die er een appartement gekocht heeft, na 3 jaar is ze het beu om altijd op dezelfde stek te zitten. Ze wil nu het appartement verkopen maar er is geen kat die er interesse voor heeft. Verhuren lukt haar ook niet wegens het enorm grote aanbod. Informeer je eerst goed voor je beslist te kopen. Voor de rest wens ik je nog veel plezier in het mooie Turkije. Wij vertrekken tijdens de Paasvakantie naar Kreta Griekenland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>