Studenten naar modewedstrijd Turkije

Zestien Nederlandse mbo-studenten reizen in december af naar Turkije voor de Skills Fashion Competition. De Nederlandse studenten volgen een modeopleiding aan ROC Tilburg, ROC Mondriaan, het Friesland College en het Deltion College.

De studenten zijn geselecteerd op basis van een moodboard en motivatie. De jury lette daarbij vooral op stijlcombinaties en inzichten in komende trends. De zestien studenten binden in teams van twee de strijd aan tegen 12 Turkse teams. De deelnemers ontwerpen een ‘ready to wear’ casual linnen/katoenen jurk voor het lente/zomer seizoen 2010, voor de Europese markt. Ze doen hiervoor een marktonderzoek, maken een moodboard en maken 3 ontwerpen.

De jury kiest 1 ontwerp die de deelnemers uitwerken. De drie beste Turkse deelnemers en de beste drie Nederlandse deelnemers mogen deelnemen aan de fashion competition tijdens Skills Masters 2010. Uiteindelijk mag de beste Nederlander zich nationaal kampioen noemen en kwalificeert zich voor de Europese vakwedstrijd EuroSkills die november 2010 plaatsvindt in Lissabon. De beste Tukse deelnemer kwalificeert zich ook voor EuroSkills.

De Skills Fashion Competition vloeit voort uit een handelsmissie in 2008 naar Turkije onder leiding van Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs. Het Ministerie van OCW en het Kenniscentrum Handel ondersteunen het Skills Fashion Project. Samen met Skills Netherlands hebben zij de doelstelling om internationalisering binnen het beroepsonderwijs te stimuleren.

De wedstrijd wordt gehouden op 10, 11 en 12 december in de Turkse universiteitsstad Bursa. De finale vindt plaats op 4, 5 en 6 maart in Ahoy Rotterdam.

Fashion United

Lees ook:Modieus Istanbul eindigt met Missoni en Westwood shows
Lees ook:Turkse mode in de Bijenkorf
Lees ook:Universiteit is nu gratis in Turkije
Lees ook:Istanbul ontwikkelt zich tot modestad
Lees ook:Turkse modeontwerpster presenteert collectie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>