Turkse mode in de Bijenkorf

Modeontwerpster Hatice Gökce uit Istanbul toont in de Bijenkorf in Rotterdam kleding die onder haar leiding door studentes zijn gemaakt. Gökse gaf in het kader van het Turkey Now!-festival masterclasses aan modestudenten in Nederland.

De Turkse modeontwerpster Hatice Gökce (1973) is de oprichtster en creatief directeur van Hatice Gökce Fashion. Ze ontwerpt eigentijdse draagbare kleding voor mannen en vrouwen, maar maakt ook innovatieve fabrieksontwerpen en treedt op als adviseur voor grote Turkse bedrijven als de Flokser Group en Erenko Textiles. Voor haar avantgarde ontwerpen en bijzondere activiteiten krijgt zij veel waardering in binnen- en buitenland. Sinds 1999 wordt haar werk getoond in Tokyo, Düsseldorf en in vele internationale pret-à-porter shows.

De modeontwerpster uit Istanbul werkt mee aan een masterclass tijdens het festival Turkey Now! Het gaat om een samenwerkingsproject van Kosmopolis Rotterdam met studenten van de Willem de Kooning Academie, deelnemers aan de modeopleiding van Zadkine college en bewoners van de Afrikaanderwijk. Zij wisselen gedurende 2 weken in maart expertise en inzichten uit en maken creaties die worden getoond in een modeshow en een aansluitende expositie in ’t Gemaal.

Net als Nederland speelt Turkije een steeds grotere rol in de internationale modewereld. Turkije is bekend vanwege de kledingproductie, maar profileert zich steeds meer op het gebied van modedesign. De resultaten van de workshops zijn vanaf 3 april 2010 te zien in t Gemaal in Rotterdam. De Bijenkorf Rotterdam toont 19 en 20 maart al een voorproefje van de gemaakte ontwerpen.

Turkey Now! is een festival van hedendaagse cultuur van Turkije met een accent op muziek, te zien in Amsterdam en Rotterdam. In 2010 is het overkoepelende thema: Istanbul, culturele hoofdstad van Europa in 2010.

Wanneer: 19 en 20 maart om 18.30uur en 13.00uur, waar: Bijenkorf in Rotterdam

Bron: Wereldjournalisten

Lees ook:‘Turkey Now!’ festival in Nederland
Lees ook:Turkey Now! 2012
Lees ook:Foto expositie Turkse migranten Rotterdam
Lees ook:Turkey Now Festival 2010
Lees ook:Turkse modeontwerpster presenteert collectie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>