Turkse mode: geometrie en planten

Turkomanie

De Turkse modeontwerpers van nu zijn voornamelijk gevestigd in Istanbul en Bursa. Een betoverende stijl van ontwerpen, met sierlijke motieven uit de geometrie en plantenwereld, blijken voor de westerse wereld onweerstaanbaar. Modevertegenwoordigers bezoeken steden als Londen en Parijs en laten daar hun kostbare geborduurde kaftans en tulbanden zien. De ‘Turkomanie’ is een ware rage die in het westen niet onopgemerkt blijft.

Artistieke erfenis

De rijke Turkse artistieke erfenis is de afgelopen jaren voor modeontwerpers een bron van inspiratie geweest. Zij passen de artistieke erfenis haarfijn toe en vertalen deze erfenis in eigentijdse ontwerpen. Zo wordt het moderne Turkije in de schijnwerpers gezet. De huidige Turkse couture is van wereldformaat: Zowel in Europa als in Azië ontketent de Turkse mode een ware revolutie in de wereld van design.

Een mooi voorbeeld van een succesvol Turks modemerk is Beymen, gevestigd in Istanbul. Kijk op de website om de prachtige ontwerpen te bewonderen.

Bron: Leven in Turkije

Lees ook:Turkse handtekening op moskeeën Sheik
Lees ook:Modieus Istanbul eindigt met Missoni en Westwood shows
Lees ook:Turkse modeontwerpster presenteert collectie in New York
Lees ook:Turkije blokkeert 3700 websites
Lees ook:Istanbul ontwikkelt zich tot modestad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>