Turkije blokkeert 3700 websites

youtubeIs er nog een website over in Turkije? De overheid blokkeert ongeveer 3700 websites om “arbitraire en politieke redenen” en moet zijn wetten wijzigen om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen.

Dat zegt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de belangrijkste Europese waakhond op onder meer het gebied van mensenrechten. Volgens Milos Haraszti van de organisatie staat de huidige internetwetgeving van kandidaat EU-lid Turkije, de vrijheid van meningsuiting in de weg. Hij pleit voor een wetswijziging.

“In zijn huidige vorm beperkt deze wet zowel de vrijheid van meningsuiting als de vrijheid van informatie,” aldus Haraszti. Volgens de organisatie blokkeert Turkije ongeveer 3700 websites waaronder Youtube en enkele sites van Google. De wet zou te ruim geformuleerd zijn waardoor politieke overwegingen een rol kunnen spelen in de beslissing om een website te blokkeren. “Onze aanbeveling is daarom om de huidige wet aan te passen of helemaal af te schaffen.”

Lees ook:Turkije blokkeert ook Google
Lees ook:Turken beperkt in googlen
Lees ook:Turkije blokkeert Facebook, Twitter en YouTube
Lees ook:YouTube opnieuw verbannen in Turkije
Lees ook:Turkse homowebsites zonder reden geblokkeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>