Turkije blokkeert ook Google

Google-bannedZonder Youtube is onplezierig, maar hoe moet je nog internetten zonder Google? Toch besloot Turkije’s ministerie van communicatie en telecommunicatie de inwoners van het land af te sluiten van Google.

Sinds donderdagavond zijn ook de diensten van Google slecht of niet bereikbaar. Het gaat niet alleen om de zoekmachine, maar ook om bijvoorbeeld Google Docs en Books. De redenen zouden van ‘juridische aard’ zijn. Eerder sloot Turkije al de toegang tot Youtube af.

Omdat Google de IP-adressen van Youtube zou hebben veranderd in adressen die gebruikt worden door Google zelf, zou de Turkse overheid zich genoodzaakt zien om ook een deel van Google te blokkeren. Op deze manier hoopt het ministerie een volledige blokkade van de videowebsite te realiseren.

Google zou een aantal IP-adressen van Youtube hebben veranderd om dergelijke blokkades wereldwijd te omzeilen.

Eén pagina al reden genoeg

Volgens Tweakers.net blokkeert het Turkse ministerie websites wel vaker in zijn geheel, zelfs als er slechts één pagina op een site in strijd is met de wet. Zo werd Youtube geblokkeerd omdat er enkele filmpjes waren gevonden met negatieve uitlatingen over de grondlegger van het huidige Turkije, Mustafa Kemal Atatürk.

Bron: Nu.nl, Nationalturk.com

Lees ook:Turken beperkt in googlen
Lees ook:YouTube opnieuw verbannen in Turkije
Lees ook:Turkije stopt met openbaring sterftecijfer Mexicaanse griep
Lees ook:Ook Youtube doet het weer in Turkije
Lees ook:Twitter terug in Turkije

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Turkije blokkeert ook Google

  1. Cenk

    Die Kemalisten weer. Enige wat ze doen is de vrijheden beperken.

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Zoekmachine doet het gewoon. En, nee, niet de kemalisten maar AK zit hierachter deze keer!

      /   Reply  / 
    1. ATA

      Hans, niet liegen, Google betaald geen belasting en zou dat wel moeten doen he…. weet je wat ze hier in nl met je doen als je geen belasting betaald? GIJZELEN!?!

        /   Reply  / 
  3. ATA

    Het probleem is dat Google monopolistisch is. Turkse bedrijven zijn er deels afhankelijk van en dat brengt de overheid in een moeilijke situatie omdat de burgers zich afvragen van waar blijft Google ik wil mijn dingen kunnen doen.

    Verder is het allemaal belastingtechnische situatie. Allemaal volgens wetten en regels waar niemand wat tegenin kan vertellen binnen de kaders van een rechtsstaat.

    Nog een nadeel van Google is dat alle zoektermen gebonden aan de ip adres van elke gebruiker centraal worden geregistreerd. Niemand ontkomt eraan, hoe vaak en wanneer je welke zoektermen gebruikt hebt staat allemaal geregistreerd.

    Google werkt via Amerika dus dat betekent dat ze in Amerika precies kunnen nagaan wie wat doet op internet in Turkije. Dat kan mogelijk een gevaar voor de staats belangen zijn en tevens kan dit ook een economische gevaar zijn omdat hiermee ook economische spionage mogelijk is.

    Het is in Turkse belang iets te hebben waarop ze kunnen terugvallen en wat als een mogelijke alternatief kan dienen tegenover Google.

    Bron: MEHMET

      /   Reply  / 
    1. Hans

      @Ata
      Liegen? Wat?

      Leuke conspiracy trouwens, regelrecht uit de partanoide mindset.

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Helemaal onzin is het niet. De VS selecteert wel bepaalde termen uit, maar ik denk dat zij niet het enige land is. China is er een ster in.

          /   Reply  / 
  4. ATA

    Abdullah Gul (Erdogan’s right wing) on twitter: “Everyone is displeased with the restrictions, even President Abdullah Gul, who recently wrote on twitter on May 18 that “there are many questions about YouTube. I am against it’s being shut down but there is a legal decision about the matter. As the president I cannot interfere with the judiciary.”

    islamofoob dat je de bent :)

      /   Reply  / 
  5. Hans

    hou toch op man…
    waarom is er niet bijvoorbeeld efes.tr maar efes.com.tr?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>