Pamuk’s ‘Het huis van de stilte’ in O.T. Theater

Van 17 februari tot en met 1 mei is ‘Het huis van de stilte’, over drie generaties op het breukvlak van oost en west, naar de gelijknamige roman van Orhan Pamuk, te zien in het O.T. Theater in Rotterdam.

In een badplaats dichtbij Istanbul brengen drie kleinkinderen hun jaarlijkse week vakantie door bij hun grootmoeder Fatma in haar oude, vervallen huis. Verscholen op de bovenverdieping geeft Fatma zich over aan herinneringen aan haar jeugd en haar huwelijk met de zonderlinge arts Selahattin. Hij verwaarloosde zijn beroep om zich volledig te wijden aan zijn levenswerk: het schrijven van een encyclopedie in het Turks, waardoor de westerse kennis voor het hele volk toegankelijk zou worden. Hij stierf zonder zijn encyclopedie voltooid te hebben, ingehaald door de tijdgeest en de alcohol.

Al die jaren draagt Fatma een geheim met zich mee: haar man verwekte twee kinderen bij een vrouw uit het dorp. Eén daarvan woont bij haar in huis als haar bediende, de ander is een arme lotenverkoper. Zijn zoon Hasan sluit zich aan bij de nationalistische jeugdbeweging omdat hij zich buitengesloten voelt van de wereld van westerse ideologieën en een westerse levenswijze, een wereld waarin de kleinkinderen van Fatma zich thuis voelen.

Kijk voor meer informatie op de website van het O.T. Theater.

Lees ook:21 december komt eraan.. vrouw (55) compleet hysterisch
Lees ook:Tweeling Turkije blijkt van verschillende vaders
Lees ook:Turks stel al 90 jaar getrouwd
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>