Baby West-Turkije vermoord om eer

Een twee dagen oude baby is vermoord om de eer in de westelijke provincie Tekirdağ. Het kind was namelijk buiten een huwelijk om ter wereld gekomen.

İzzet Sapil, een 25-jarige inwoonster van het district Çorlu in Tekirdağ, raakte zwanger voordat haar vriend het leger in ging. Sapil slaagde erin haar zwangerschap te verbergen voor haar familieleden, maar door de nodige zwangerschapskwalen vertelde ze hen er uiteindelijk toch over.

Sapil’s familie nam haar hierop mee naar een privékliniek waar de baby op 14 april ter wereld kwam, zonder verdere registratie. Familieleden kwamen daarna bijeen voor overleg en besloten het kind te vermoorden om hun eer te redden. Na de baby te hebben laten verdrinken, begroeven ze het lichaampje in de tuin van het huis en goten er beton over.

Een anonieme tipgever informeerde de politie. De vrouw, haar moeder en de broers zijn aangehouden, evenals de arts die de bevalling begeleidde. Het babylijkje is opgegraven voor nader onderzoek. (Hürriyet)

Lees ook:Turkse vrouw krijgt levenslang na uithongeren baby
Lees ook:Tweeling Turkije blijkt van verschillende vaders
Lees ook:Voor het eerst baby met Koerdische naam ingeschreven
Lees ook:Jongens Turkije verkrachten en vermoorden peuter
Lees ook:Dodelijk slachtoffer na lawine

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby West-Turkije vermoord om eer

  1. Süreyya

    Walgelijk! Alsof een kind daar wat aan kan doen? Onvergetelijke pijn zal die moeder de rest van haar leven met zich mee moeten dragen :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>