Rich and famous in Turkije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ze in Saint-Tropez kunnen, kunnen ze in Turkije ook. In Çeşme wel te verstaan. De Turkse ‘rich and famous’ vieren daar graag hun vakantie en hebben er een zomerhuis of jacht liggen. Çeşme is de regio met de meeste beachclubs van heel Turkije. En ondanks dat veel rijke Turken uit Istanbul en Izmir in de zomer richting Çeşme gaan, is de regio nog altijd niet overspoeld door massatoerisme.

Bekende stenen uit Çeşme

Een beetje artiest of bekende voetballer heeft een zomerhuis in Çeşme. Dit zijn geen standaard villa’s, want de huizen op het schiereiland zijn allemaal gebouwd met steen. Van ander materiaal (zoals bijvoorbeeld hout) mogen de huizen niet gebouwd worden. Sommige Turken uit Istanbul kopen stenen in Çeşme om vervolgens weer mee terug te nemen. Zo bezitten ook zij over de bekende stenen uit Çeşme. De prijzen voor een huis zijn niet mis: die liggen zo rond de 2.5 miljoen dollar.

Ook het wagenpark mag er wezen. Het ‘goedkoopste’ automerk dat er op het schiereiland rondrijd is een Mercedes. Gevolgd door Maserati en Lamborghini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het beste zeewater van Turkije

En waarom komen de ‘rich and famous’ nou juist graag naar Çeşme? Ten eerste vanwege het prachtige zeewater en de mooie zandstranden. Wie dacht dat alleen de Caraïben zulke mooie stranden had, heeft het mis. Naast de prachtige kleur van de zee, heeft het Turkse water ook een bijzondere werking op het lichaam. In het plaatsje Ilıca is een warm waterbron te vinden tussen de rotsen in de zee. Het water is er heerlijk warm en schijnt wonderen te doen voor je gezondheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reden waarom veel mensen Çeşme aandoen is ook vanwege het uitgaansleven dat nog niet ontdekt is door massa’s toeristen. Vooral de beachclubs zijn populair. Sole Mare, Paparazzi en Marrakech zijn een aanrader. ‘s Nachts is het vooral ‘zien en gezien worden’ in je beste outfit en overdag kun je er bij komen en bijbruinen aan het water.

Hotels in Çeşme

Gelukkig zijn er in Çeşme nog niet veel grote all-inclusieve hotels gebouwd. Wel leuke boetiekhotelletjes. Het duurste hotel van Çeşme is het Sheraton Hotel. Een nachtje slapen kost ‘slechts’ 2000 dollar.

Corendon vliegt tegenwoordig ook naar Çeşme en biedt wel betaalbare vakanties aan. Kijk hier voor meer info.

(Foto’s Tosca de Jong)

 

 

Lees ook:Corendon opent nieuwe hotels in surfparadijs Çeşme
Lees ook:Duiken in Turkije
Lees ook:Overlevenden aardbeving Turkije leven buiten
Lees ook:Regenstorm veroorzaakt dode in West-Turkije
Lees ook:Tot rust komen in het mooie en authentieke Çeşme in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>