Golf: Drie Nederlanders door in Turkije ‎

BesselingDrie van de zeven landgenoten plaatsten zich in Belek voor het weekend, laat Golfsite.nl ons weten. Besseling, Van Weerelt en De Vries mochten door.

Van dit trio bracht Floris de Vries de beste score binnen. De Apeldoorner opende met een 75, maar herstelde zich in de tweede ronde van de Turkish Airline Challenge goed dankzij een 69. Lukte het hem in de eerste ronde nauwelijks birdies te holen – slechts één viel er – vandaag maakte hij er liefst zes. Met een totaalscore gelijk aan de baan gaat hij daardoor als 54e en ‘on the number’ door naar het weekend.

‘Gisteren speelde ik gewoon slecht en sloeg ik ze werkelijk alle kanten op. Als je zo speelt kan je ook geen birdies maken. Gisteren na de ronde heb ik flink aan mijn swing gewerkt en dat heeft blijkbaar geholpen want vandaag speelde ik solide en maakte ik weinig foutjes. Was ik weer gewoon de oude. Nu vasthouden en dan morgen op moving day een move maken. Ik denk dat we dat allemaal gaan doen!’

Vandaag maakte Van Weerelt ook al een move, alleen de verkeerde kant op want net als De Vries begint Van Weerelt vanaf de 54e positie aan de laatste fase van de wedstrijd van de Challenge Tour. Speelde de Zeistenaar de eerste ronde nog twee ónder par, vandaag besloot hij de dag met een totaal van twee bóven par. Hoewel hij hiermee flink inleverde in het klassement was het precies genoeg om mee te mogen blijven doen.

De beste genoteerde Nederlander is echter Wil Besseling. De Noord-Hollander leverde na zijn level par van de openingsronde nu een kaart met twee onder par in – twee bogeys en vier birdies – en klom daarmee naar de 31e plaats van het klassement.

“Ik ben nog een beetje zoekende, maar over het algemeen voelt mijn spel goed”, reageerde Besseling op zijn positie op zes slagen van de Schotse leider Jamie McLeary.

Tegenover de drie Nederlanders die het wel haalden, stonden er vier die het niet redden en geen van dit viertal kwam ook maar in de buurt van de op level par liggende cut. Reinier Saxton moest het doen met een 75 en een 76 en kwam daarmee niet verder dan de 127e plaats, Taco Remkes en Richard Kind hadden twee slagen meer nodig en hielden halt bij de 134e plaats, en de rij der Oranjemannen werd gesloten door Rolf Muntz die weliswaar iets terugkwam na zijn 82 van de eerste ronde, maar dankzij een 77 toch niet verder kwam dan de 145e plaats.

Lees ook:Besseling wint in Belek
Lees ook:Golfster Boeljon tweede in Turkije
Lees ook:Galatasaray (incl Wesley) wint van Beşiktaş
Lees ook:Galatasaray (bijna) kampioen van Turkije
Lees ook:Eropuit dit weekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>