Dick Advocaat kan na zege op Turkije voorlopig niet kapot

advocaatDick Advocaat debuteerde afgelopen weekeinde als trainer van het Belgisch elftal. Met een Nederlander aan het roer wonnen de Rode Duivels zaterdag met 2-0 van Turkije.

Na smadelijke nederlagen tegen onder meer Armenië en Bosnië lijkt er weer beweging te zitten in de Belgische ploeg. Dick Advocaat lijkt de juiste man op de juiste plaats. Vlaming Davy Schollen is reservedoelman van Anderlecht en speelde tussen 2004 en 2006 bij NAC Breda. Volgens hem creëert de komst van Dick Advocaat een ‘schokeffect’.

“In één week tijd zijn veel dingen veranderd. Dat heb ik gehoord van enkele spelers uit de nationale selectie. Hij is de juiste man om bepaalde dingen te verbeteren. Je kon afgelopen zaterdag ook zien dat er een echt blok op het veld stond. Iedereen vocht voor elkaar. Hij zegt ‘dit is mijn systeem’ en dat vult hij in met de juiste spelers. Maar bij de aanstelling van een nieuwe trainer is altijd wel een schokeffect: iedere voetballer wil opnieuw bewijzen dat hij vol voor zijn plekje gaat.”

Een Belg die al een groot deel van zijn carrière in Nederland voetbalt is VVV Venlo-speler Kevin van Dessel. “Het Belgisch voetbal zit in zo’n diep dal dat het alleen maar beter kan. Ik denk dat Advocaat daarom de juiste man is. Nieuwe borstels vegen goed. Hij komt met een tactisch plan: terug naar de basis van het voetbal. Dat zag je duidelijk terug in de wedstrijd tegen Turkije; bij balverlies ging het team als één blok in de verdediging.”

Mentaliteitsomslag

FC Dordrecht-voetballer Sven Delanoy, uit Turnhout, denkt dat een ‘strenge hand’ goed is voor zijn landgenoten. “Het is vroeg om echt een oordeel te geven, maar de start van Advocaat is zeker goed. Zijn strenge hand zorgt voor een mentaliteitsomslag. Ipods en gsm’s weg uit de kleedkamer, geen afleiding meer. Advocaat legt de nadruk weer op het voetbal zelf.”

Wim Hofkens won als speler in 1988 met KV Mechelen de Europacup II. Hij denk dat Advocaat de discipline heeft teruggebracht. “Het teambelang is nu belangrijker dan het individu. Alle neuzen staan in dezelfde richting. Advocaat heeft een groot palmares en bewees al tot veel in staat te zijn. Hij zorgt in de Belgische selectie voor duidelijkheid en discipline. Dat ontbrak.”

Volgens Club Brugge-trainer Adrie Koster maakt Advocaat van het elftal een eenheid. “Het Belgisch elftal bulkt van het talent, maar Advocaat maakt er één team van. Hij stelt duidelijke regels, zowel binnen als buiten het veld. Dat is ook zijn taak als nieuwe trainer. Dick heeft natuurlijk op internationaal vlak al veel bewezen. Voor een land is België is hij een uitstekende trainer.”

Bron: BN DeStem

Lees ook:Turken azen op Hiddink
Lees ook:Martin Jol niet naar Turkije
Lees ook:Shock onder fans: Galatasaray trainer Fatih Terim ontslagen
Lees ook:Arveladze kiest definitief voor Kayserispor
Lees ook:Hiddink neemt Van Hooijdonk mee naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>