Turkije niet door naar WK

wk turkijeTurkije is er volgend jaar in Zuid-Afrika niet bij. Directe concurrent voor een tweede plaats Bosnië was in groep vijf met 2-0 te sterk voor Estland en is nu niet meer in te halen door de Turken.

Spanje heeft zaterdag zijn imposante reeks uitgebreid door een 1-2 zege bij Armenië. Het elftal van Vicente del Bosque, reeds geplaatst voor de eindronde, bleef in Yerevan voor de 44ste maal op rij ongeslagen in een WK-kwalificatieduel. Bosnië verzekerde zich tegen Estland van play-off-duels en elimineerde daarmee de WK-kansen voor Turkije.

Regerend Europees kampioen Spanje dankte zijn overwinning aan een treffer van Cesc Fábregas (33′) en een strafschop van Juan Mata (64′). Robert Arzumanyan (58′) was tussendoor trefzeker voor Armenië. De Spanjaarden houden in Groep 5 een perfecte serie met negen zeges uit negen duels.

Bosnië deed in en tegen Estland een beroep op zijn koningskoppel Edin Džeko en Vedad Ibisevic. Eerstgenoemde aanvaller van VfL Wolfsburg opende in Tallinn na 32 minuten de score.

Hoffenheim-spits Ibisevic (62′) verdubbelde na rust de score en stelde de Bosnische zege veilig. Turkije, dat zaterdagavond België ontmoet, had nog een theoretische WK-kans als Bosnië punten verspeelde.

Bron: Nusport

Lees ook:Rijkaard wint opnieuw met zijn Galatasaray
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen: WK 2014
Lees ook:Rijkaard aan top in Turkije
Lees ook:Turkije doet toch nog een beetje mee aan het WK
Lees ook:Must see: ‘Bloedbroeders’ een serie over de Armeense ‘genocide’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>