Turkije doet toch nog een beetje mee aan het WK

Turkije doet (al jaren) niet mee aan het WK. Maar de Turken zijn nou eenmaal voetbalgek en volgen het WK wel. Landen als Ivoorkust, Nederland en Bosnië Herzegovina zijn favoriet. Maar liefst 28 (!) spelers die in de Turkse competitie spelen, vertegenwoordigen nu het WK met hun eigen land. En die spelers worden zeker gevolgd tijdens dit WK.

Didier Drogba van Galatasaray

Drogba is de ‘grootste’ naam uit het rijtje van de 28 spelers. Drogba, afkomstig uit Ivoorkust, is ontzettend populair in Turkije. Er zijn er nog twee voetballers uit Ivoorkust die voor Turkse clubs spelen: Sol Bamba (Trabzonspor) en Ousmane Viera die voetbalt bij Çaykur Rizespor.

Wesley Sneijder en Dirk Kuyt

Sneijder en Kuyt zijn natuurlijk ook favoriet onder de Turken. Alhoewel.. Sneijder heeft nog weinig laten zien. En Kuyt blijft waarschijnlijk op de bank zitten. Toch zijn de meeste Turken erg onder de indruk van het Nederlands elftal.

Portugees Raul Meireles spelend bij Fenerbahçe is ook zo’n favoriete speler die gevolgd wordt door de Turken.

Kameroen & Bosnië Herzegovina

De meeste voetballers die bij Turkse club spelen en nu ook meedoen aan het WK komen uit Kameroen & Bosnië Herzegovina. Uit beide landen spelen 6 voetballers in Turkije. Bosnië Herzegovina heeft nog kans om eerste of tweede te worden in hun groep. Bosnië Herzegovina verloor de eerste wedstrijd van Argentinië met 2-1 en speelt vandaag tegen Nigeria om middernacht. Woensdag 25 juni moeten ze tegen Iran (18.00 uur).

 

Lees ook:Didier Drogba: ‘We have enough power to beat Real Madrid’
Lees ook:Spannend voetbal: Galatasaray vanavond tegen Real Madrid
Lees ook:Derby in aantocht: Beşiktaş tegen Fenerbahce
Lees ook:Galatasaray wil nu ook Robben hebben
Lees ook:Ook Turkije staat achter Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>